Het afgelopen jaar was voor mij chaotisch met veel nieuwe dingen en daardoor heel inspirerend en leerzaam. Ik heb in 2018 dingen gedaan waarvan ik zelf niet eens wist dat ik het kon. Ook had ik periodes waarin ik tegen zoveel dingen ja had gezegd dat ik mijn focus een beetje kwijt was. Zeker in de laatste paar maanden van dit jaar merkte ik dat ik steeds meer behoefte had aan structuur en duidelijkheid. Twee weken geleden kwam ik de website van Blog Bosses tegen. En hier stond mijn redmiddel klaar om meer grip te krijgen op wat ik heb bereikt en wat ik in het nieuwe jaar wil bereiken: het #WorkOnYourGoals document. Je kunt dit Doelen Document kopen voor maar een paar euro en dan kun je direct zelf aan de slag om te werken aan jouw doelen voor 2019. Een paar dagen geleden ontving ik het document en ben ik ermee aan de slag gegaan zodat ik jullie een eerlijke review kan geven.

Meisje op de dijk blog Work on your goals

Trots

#WorkOnYourGoals helpt je om te reflecteren op wat je het afgelopen jaar hebt bereikt.  Zeker de vraag waar je trots op bent, vind ik een mooie reflectie vraag. Het kan lastig zijn om deze vraag over jezelf te beantwoorden maar het helpt je zeker verder. Ik ben het meest trots dat ik in mezelf ben blijven geloven en dat ik daardoor met Meisje op de dijk enorm ben gegroeid op verschillende vlakken. De webshop gaat heel goed, ik heb voor het eerst op markten gestaan, ik ben samenwerkingen met mijn blog aangegaan en ik maak waardevolle video’s op YouTube. Door het doelen document ben ik reflecterend gaan kijken naar wat ik het afgelopen jaar bereikt heb en wat nog beter zou kunnen. Zo’n kritische blik kan soms best fijn zijn en het maakt wat je wilt bereiken concreter.

Na de reflectie van wat je in 2018 hebt bereikt, is het tijd voor 2019. Met motiverende quotes ga je specifiek maken wat je wilt bereiken in het nieuwe jaar. Je omschrijft je hoofddoel en door middel van kleine subdoelen wordt je geholpen om je doel te gaan bereiken. Zo kun je er zelf voor kiezen om doelen per maand, per week of per dag te omschrijven om zo jouw eigen hoofddoel in 2019 te kunnen bereiken.

Better an oops than a what if 

Dit is de titel die boven een van de opdrachten staat en deze quote zit regelmatig in mijn hoofd wanneer ik twijfel of ik iets wel of niet moet gaan doen. Bij deze opdracht vul je een cirkel in waarin je jouw hoofd werkzaamheden van 2018 in taartpunten verdeeld. In de tweede cirkel vul je in hoe je wilt dat 2019 er voor jou uit zal zien. Dit vond ik zelf erg confronterend om te doen en het gaf me een duidelijk beeld van wat ik wil veranderen. In 2018 ben ik veel bezig geweest met social media en het bijhouden van statistieken van o.a. mijn blog en volgers. In 2019 wil ik hier de helft minder tijd aan kwijt zijn omdat ik met die tijd veel nuttigere dingen kan doen. Zo wil ik meer tijd voor mezelf overhouden en meer genieten van vrije tijd. Super handig dat #WorkOnYourGoals mij dit inzicht heeft gegeven.

Meisje op de dijk blog Work on your goals

Ben jij ook graag bezig met reflectie en het werken naar nieuwe doelen toe? En kun je hier wel handige opdrachten en inspiratie voor gebruiken? Dan is deze tool zeker een aanrader voor jou! Ik kan er nog langer over doorgaan maar net als met het werken aan je doelen, ben jij zelf degene die het moet waarmaken. Ik zou zeggen aan de slag want deze tool geeft je meer structuur en daar was ik precies naar op zoek. Je kunt het document gebruiken voor blogdoelen, zakelijke doelen maar ook prima voor persoonlijke doelen. Laat het bij de reacties weten als jij ook graag reflecteert en nieuwe doelen maakt.