In dit artikel met bijbehorende video hoop ik jou te inspireren om achter je droom aan te gaan. Ik deel daarom vijf waardevolle tips die ik zou gebruiken als ik vandaag mijn eigen bedrijf zou beginnen!  Als jij jouw passie wilt volgen en voor jezelf wilt beginnen lees dan dit artikel en/of bekijk de video.  Klik hier als je direct door wilt naar de video over de tips die ik zou gebruiken als ik vandaag mijn eigen bedrijf zou beginnen!Leer mensen kennen in het echt. Meisje op de dijk blog

1. Leer mensen kennen. In het ”echt”.

Ook al gaat het meeste van je bedrijf zoals bij een webshop via je computer het is toch ontzettend belangrijk om mensen te leren kennen voordat je start met je bedrijf. Je kunt zonder dit te doen maar moeilijk een business opbouwen. Door mensen te ontmoeten die doen wat jij ook wilt doen, weet je beter wat jou straks te wachten staat als je voor jezelf begint. Ga bijvoorbeeld naar events en stel mensen goede vragen over het werk wat zij doen. Misschien krijg je dan dingen te horen die je niet wist waardoor je goed voorbereid bent op je toekomstige business. Online gaat dit een stuk minder eerlijk en makkelijk dan in real life. Je kunt nu leren van de lessen die zij al hebben geleerd en die stappen zelf al overslaan. 

Gratis of voor weinig geld werken. Meisje op de dijk blog

2. Wees bereid om gratis of voor weinig geld te werken 

Vooral als je diensten levert is het belangrijk om met zoveel mogelijk mensen te werken zodat je jezelf kunt bewijzen dat je iets hebt of kunt wat geld waard is. Je kunt je prijs daar steeds op aan passen en verhogen wanneer je meer ervaring hebt opgedaan. Daarbij is het van belang om te weten dat je meestal eer geld moet uitgeven om het te verdienen. Je moet bijvoorbeeld mensen of klanten ontmoeten binnen je vak gebied en daarheen rijden kost geld. Je moet dus goed nadenken of je het er voor over hebt om een bepaalde periode niet het salaris te krijgen waarvan je wel vind dat je het zou moeten krijgen. De ervaring is meestal erg belangrijk in het begin. 

Content creëren een content strategie is een must

3. Creëer content 

Je bereikt meer mensen door het delen van content over de waarde van jouw bedrijf met je volgers. Een content strategie is daarom super belangrijk, zeker in 2019. Bij het maken van content moet je antwoord geven aan je volgers op dat wat zij willen. Zodra je dit doet, zullen zij voor jouw producten of dienst kiezen. Door het delen van die informatie krijg je zelf klanten maar je concurrenten kunnen die informatie ook gebruiken om hun bedrijf van te laten groeien. Mijn advies is om dit maar gewoon te laten gebeuren want ze gaan je ideeën toch wel stelen/overnemen. Het is namelijk 2019 en alle ideeën zijn ondertussen toch al verzonnen door iemand.

Bereid je voor op lange dagen. Meisje op de dijk blog

4. Bereid je voor op lange dagen werken 

Het kost veel tijd om te gaan voor het leven wat je graag wilt en om een goed salaris te gaan verdienen. Heel veel bedrijven falen in de eerste paar jaren, daarom is het belangrijk dat je meer werk verzet dan je concurrentie. Als je iemand ziet die hetzelfde doet en je denkt dat ze je idee hebben gestolen, maak je dan niet te druk: als jij meer werk blijft verzetten zullen zij alsnog falen. Mensen zien nu eenmaal kansen wanneer iemand succes heeft en ze kopiëren dan letterlijk wat je doet in de hoop dat dat voor hun ook werkt. Maar zo werkt het niet dus mijn tip is: verzet meer werk dan dan iedereen met wie je te maken hebt. 

Start voordat je klaar bent Meisje op de dijk blog

5. Start voordat je klaar bent. 

De sleutel tot succes is om te beginnen voordat je klaar bent. Wacht niet tot je klaar bent want die tijd zal nooit komen. Begin nu. Als je iets wilt hebben dat je nooit hebt gehad, moet je bereid zijn iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. 

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en heb jij nog een handige tip die jou misschien wel heeft geholpen, laat deze dan weten bij de reacties.

Bekijk hieronder de video van dit artikel!

Ik zou willen dat ik deze tips had toen ik met mijn webshop begon