In dit artikel wil ik jullie meer duidelijkheid geven over hoe ik omga met reclame op mijn blog en op social media. Het bereik op mijn blog wordt steeds wat groter. Dat is voor mij een hele fijne waardering voor het werk wat ik ervoor doe. Schrijven is altijd al een passie van mij geweest en dat ik daar nu een platform voor heb gevonden wat goed door jullie wordt bekeken, maakt dat erg bijzonder voor mij. Het valt mij op dat er veel gesponsord wordt op blogs, in video’s op YouTube en op foto’s op social media zoals Instagram. Voor jullie, de volgers van deze posts, kan dit soms verwarrend zijn. Want zegt die blogger, vlogger of influencer alleen iets positiefs over een dienst of product omdat er geld in het spel is of staat zij er zelf ook echt achter? In veel gevallen zijn beide redenen het geval om een gesponsorde post te plaatsen. Hier is een logische verklaring voor want zonder geld van bedrijven kan deze persoon niet van haar blog/YouTube kanaal/Insta leven. En er worden vaak alleen producten of diensten aanbevolen die hoogstwaarschijnlijk ook bij het bereik van deze persoon aansluit. Anders levert dit onbegrip op van volgers en dat wil je niet.

Ook ik heb sinds kort betaalde opdrachten voor bedrijven. Of ik krijg een aanvraag om een review te schrijven over een product wat ik heb gekregen. Dit klinkt natuurlijk als een heerlijke manier om geld mee te verdienen en spullen gratis krijgen klinkt ook heel leuk. Vergis je alleen niet in het werk wat daarbij komt kijken. Van een idee uitwerken tot foto’s maken van het product en van previews aanpassen en het promoten van het artikel.. Een blog schrijven als opdracht is meer werk dan je misschien zult denken.

Zoals altijd ben ik graag open over wat ik als jonge onderneemster meemaak. Ik vertel jullie alle pieken en dalen die ik met Meisje op de dijk meemaak. Daarom wil ik ook over dit onderwerp transparant zijn. Ik vind het heel bijzonder om betaald te worden voor iets wat ik met zoveel passie en plezier doe. Aan de andere kant zie ik ook de zakelijke kant hiervan in: werk is namelijk werk en dat wil ik goed doen.

Kom je op mijn blog of social media deze hashtag tegen: #Moddad, dan betekent dit dat ik een artikel heb geschreven waarvoor ik betaald ben. Modd staat in deze hashtag voor Meisje op de dijk en ad voor advertentie. De tijd die ik hierin steek, laat al blijken dat dit alleen een artikel gaat over een onderwerp/product/dienst waar ik graag over schrijf en dus met jullie wil delen. Heb ik iets ontvangen in ruil voor een artikel dan zal ik dit er altijd bij schrijven. Zo weet je dus wat ik zelf koop en wat ik krijg in ruil voor een artikel. Op YouTube zal ik in de beschrijving van mijn video weergeven als het om een samenwerking gaat.

Ik hoop dat dit artikel je wat meer duidelijkheid geeft over hoe ik omga met reclame op de kanalen van Meisje op de dijk. Wat is jouw mening over dit onderwerp? Ben je blogger/vlogger of influencer op Instagram dan ben ik erg benieuwd hoe jij met reclame omgaat.