Door je bestellingen mooi in te pakken, verras je jouw klanten. Dit zorgt voor meer omzet en dat wil elke ondernemer! Lees hier hoe je dit kunt doen.

Shoppen bij kleinere bedrijven is steeds populairder. Dit heeft vaak te maken met de bijzondere manier van inpakken. Je krijgt je online aankopen mooi ingepakt binnen en vaak zit daar nog een handgeschreven kaartje of een klein cadeautje bij. De ervaring van de klant bij het openmaken van zo’n mooi ingepakte bestelling is positief voor jouw webshop. Een webshop is vooral online en het enige fysieke moment is wanneer de klant jouw bestelling openmaakt. Als ondernemer en eigenaresse van een sieraden webshop moet ik deze kans om een goede indruk achter te laten natuurlijk aangrijpen. Daarom wissel ik regelmatig van verpakkingen en ben ik altijd op zoek naar de leukste inpakmaterialen zoals: zakjes, stickers, confetti en drukkers voor promotiemateriaal.

Een goede manier om je pakketjes een bijzonder en persoonlijk tintje te geven, is door het gebruik van gepersonaliseerde stickers. Zelf heb ik allerlei soorten stickers om de pakketjes van Meisje op de dijk telkens net even anders te kunnen inpakken. Het eindeloos variëren vind ik zelf erg leuk en mijn terugkerende klanten hebben zo ook regelmatig een ander cadeautje om uit te pakken.

Je kunt ervoor kiezen om stickers op rol te laten drukken bij Stickers.nl. Zelf gebruik ik stickers op rol als een sluitsticker om de pakketjes mee dicht te plakken. Daar plak ik vaak nog een extra sticker naast met bijvoorbeeld een hartje of een ster. Ook plak ik nog een sticker met een leuke quote op de achterkant van de envelop. Op de voorkant van de envelop heb ik een adressticker die je ook met een persoonlijk tintje kunt laten drukken. Zo weet jouw klant direct van wie het pakketje afkomstig is en dat zorgt voor een glimlach :-). Je kunt dus eindeloos variëren met stickers voor jouw bedrijf. Laatst zag ik bij een ondernemer een sticker op de verzenddoos met een QR-code die je direct naar de webshop verwijst. Dit vind ik heel origineel en het zou perfect passen bij mijn visitekaartjes die ook een QR-code hebben.

Meisje op de dijk blog visitekaartje

Zelf heb ik alleen een webshop en geen fysieke winkel. Ik kan me voorstellen dat als je een wel een winkel hebt, je gebruik wilt maken van de ruimte om je merk te promoten. Vloerstickers laten drukken is dan een hele handige uitkomst. Je kunt deze vooral inzetten bij toffe acties die meer onder de aandacht mogen komen. Ook zie je vloerstickers weleens in de vorm van voetstappen die een bepaalde richting op gaan, super leuk én effectief! Kortom ook daarin zijn er genoeg creatieve keuzes.

Het is dus slim om een feestje te maken van je bestellingen. Zorg voor passende inpakmaterialen en geef ze een persoonlijk tintje waarmee je klanten direct zien dat het om jouw merk/webshop gaat. Een mooi bedrukte sticker en een persoonlijk kaartje mogen daarbij niet ontbreken. Je zult zien dat je klanten dan sneller een foto op hun social media delen en dat is weer goed voor je naamsbekendheid. Als je ondernemer bent, laat dan bij de reacties weten hoe jij je pakketjes verpakt. En shop je graag online? Laat dan weten hoe jij je pakketjes graag ontvangt, ik ben benieuwd!

#moddad