Op 1 september in 2017 opende ik de digitale deuren van mijn eigen webshop. Zonder verwachtingen hoe het zou gaan lopen begon ik aan dit avontuur. Ik was net een weekje begonnen aan het tweede jaar van de pabo en ik wilde daarnaast graag een bijbaan. Omdat ik dit in de buurt niet zo snel kon vinden, besloot ik iets voor mezelf te gaan doen. Als je het leuk vindt, kun je hier alles lezen over het ontstaan van de webshop (klik). Ik vond het super spannend om te gaan doen en ik had erg veel zin om de eerste orders in te pakken. Hoe bevalt het hebben van een webshop naast mijn studie me nu en wat zijn mijn doelen?

Photodiary 1 3

Het gaat super goed met de webshop. Het is eigenlijk iets waar ik tot nu toe het meest trots op ben in mijn leven. Vanuit het niets en zonder ervaring over ondernemen heb ik een goedlopende webshop neergezet en daarbij doe ik allerlei leuke dingen die ik voordat ik Meisje op de dijk had nooit deed. Zo heb ik op markten gestaan om aan jullie in het echt de sieraden te kunnen laten zien. Van de allereerste keer met Koningsdag lag ik nachten wakker omdat ik wilde dat het er perfect uit zou zien. Ik was ook bang dat mensen het tegen vonden vallen of dat er iets mis zou gaan. Gelukkig was niets minder waar en was dit het begin van alle leuke markten die daarna nog volgden. Nu is het zelfs zover dat ik voor leuke evenementen wordt gevraagd om te komen staan met een kraampje. Dit vind ik echt mega leuk en daar ben ik jullie heel dankbaar voor.

coucous

In deze tijd is het hebben van een webshop niet zo speciaal meer. Ik heb veel concurrentie van andere meiden die ook sieraden verkopen via Instagram of via een webshop. Het is natuurlijk super leuk dat er zoveel ondernemende meiden zijn en dat we elkaar kunnen inspireren en motiveren om een eigen bedrijfje te beginnen. Het maakt het aan de andere kant ook lastig om op te vallen. Je wilt immers wel dat klanten bij jou iets kopen en niet bij de concurrent. Dat is ook iets wat ik heb geleerd door Meisje op de dijk: blijf trouw aan je eigen ideeën en laat je niet teveel beïnvloeden door hoe anderen iets doen. Ik heb vanaf de eerste dag een beeld bij Meisje op de dijk gehad en tot nu toe ben ik hier altijd trouw aan geweest en kijk ik vooral naar hoe ik Meisje op de dijk zelf wil wegzetten.

Verder heb ik geleerd om soms te denken: wat goed is, is goed. In mijn dag zit maar 24 uur en mijn studie kost ook veel tijd met stagelopen en studeren. Er zijn het afgelopen jaar weken geweest waarin ik 50 orders moest verwerken, ik vijf dagen in de week stage liep en ik ’s avonds nog een tentamen had. Ik heb hiervan geleerd om mijn tijd efficiënter in te delen en ik probeer mezelf te focussen op bepaalde doelen zodat ik niet teveel tijd steek in kleine dingetjes. En ik denk soms gewoon ”nu even niet” als iets mij niet goed uitkomt. Ik zeg niet overal meer ja op en dat geeft een stuk meer rust.

De doelen die ik met Meisje op de dijk heb liggen op dit moment op het gebied van bloggen en video’s maken. Ik heb ervoor gekozen om mijn persoonlijke Instagram pagina samen te voegen met die van Meisje op de dijk om meer een geheel te krijgen. Ik vind schrijven en video’s maken ontzettend leuk dus hier zal ik dit jaar meer aandacht aan gaan besteden. Doordat ik de orders steeds sneller kan verwerken, kost mij dit minder tijd en houd ik meer tijd over voor mijn blog en YouTube kanaal. Jullie kunnen dus meer blogs gaan verwachten van mij 🙂

Ik ben super benieuwd naar de doelen die jij voor jezelf hebt. Laat het me weten bij de comments hieronder.