In een eerder artikel gaf ik jullie tips die je nodig hebt als je een webshop wilt beginnen. Hieruit bleek dat het belangrijk is om goed op een rijtje te hebben wat er bij het starten van een webshop moet gebeuren. Een ander veel gehoord onderwerp rondom het starten van een bedrijf is: administratie. Dit is een woord waar veel ondernemers een haat-liefde verhouding mee hebben. Het kan veel werk kosten om je administratie op orde te hebben én te houden maar het geeft ook veel rust en inzichtelijkheid als je administratie goed op orde is. Bovendien is het in bijna alle gevallen verplicht om als ondernemer je administratie goed bij te houden dus je komt er helaas niet onderuit. In dit artikel geef ik je meer informatie over het bijhouden van je administratie als je met een webshop wilt starten.

Waarom je administratie bijhouden?

Kort gezegd doe je dit omdat de Belastingdienst van je verwacht dat je een goede administratie bijhoudt waaruit blijkt welke inkomsten en uitgaven je hebt gehad in een bepaalde periode. Je maakt duidelijk hoeveel belasting je dient te betalen en hoeveel btw je moet afdragen of terug krijgt. Doe je dit goed dan voldoe je netjes aan de regels en is het voor jezelf prettig dat je weet wat de ”gezondheid” is van je webshop/bedrijfje. Uit je goed bijgehouden administratie zal namelijk ook blijken wat je kunt verdienen aan je webshop en op welke manier je verder kunt groeien. Bovendien moet je administratie 7 jaar bewaard blijven voor de Belastingdienst. Nog een reden dus om dit goed en overzichtelijk bij te houden.

Hoe kan ik mijn administratie zelf bijhouden?

Hoe je dit gaat doen kun je natuurlijk zelf bepalen. Er zijn veel mogelijkheden op internet te vinden over het bijhouden van je administratie. Je kunt ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten bij een online boekhoudprogramma. Hier betaal je maandelijks een bedrag voor zo tussen de 5 en 20 euro. Begin je net met je onderneming dan kun je verschillende proefabonnementen nemen om het eerst gratis uit te proberen. Je kunt er ook voor kiezen om je boekhouding in Excel bij te houden. Mijn eigen ervaring is echter dat het handiger is om een online boekhoudprogramma aan te schaffen omdat dit efficiënter werkt voor mij. Je houdt dan meer tijd over voor andere dingen die je voor je webshop kunt doen. Als laatste optie kun je ook je boekhouding laten uitbesteden aan een boekhouder. Dit kan in de kosten hoog oplopen en als je net begint, kan ik me voorstellen dat je nog niet klaar bent voor deze kosten. Wordt de boekhouding complexer door bijvoorbeeld de groei van je bedrijf dan kun je er ook later nog voor kiezen om je administratie door een boekhouder te laten doen.

875C3023-3A9A-4E16-AD8A-60CB045105BC[4669].JPG

Hoe kies en vergelijk ik een online boekhoudprogramma?

Dit is een vraag waar ik zelf ook graag antwoord op wilde krijgen toen ik net begon met mijn webshop. Dit soort programma’s helpen je met de regels, facturatie, uren-registratie, je btw-aangifte en met nog veel meer. Door boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken, krijg je meer inzicht over de voor- en nadelen van de programma’s. Door boekhoudprogramma’s te vergelijken kun je dus tijd en geld besparen en geloof me: dat wil je als startende ondernemer! 🙂 Je kunt al in 1 minuut een gratis proefaccount aanmaken zodat je de programma’s ook echt kunt testen op wat jij belangrijk en prettig vind werken. Op deze manier kun je gratis 30 dagen een programma uitproberen en kiezen voor het beste online boekhoudprogramma wat past bij jouw onderneming. Zelf heb ik dit ook gedaan en daarom weet ik nu goed welk programma bij mij en mijn webshop past.

De voordelen

Door je administratie overzichtelijk online te hebben, geeft dit je meer rust en duidelijkheid. Hierdoor kun je je energie en focus leggen op het verbeteren van je webshop. Denk aan het bedenken van nieuwe acties, het maken van mooie productfoto’s en het analyseren en verbeteren van je website. Doordat je hier meer tijd en energie voor hebt, heeft je webshop meer kans om te kunnen groeien. En daar doe je het natuurlijk voor!

Het lijkt misschien een hele klus om dit allemaal goed te regelen maar het zal je zeker lonen als je ook aan dit onderdeel van je bedrijf aandacht geeft. Het is niet mijn favoriete bezigheid maar ik kom er nu eenmaal niet onderuit en daarom doe ik het liever goed dan half. Heb jij een blog, een webshop of een ander bedrijf waar je administratie voor bij moet houden? Laat het me weten bij de reacties of op social media. Ik ben erg benieuwd!

#Meisjeopdedijkad