Hi Meisjes,

Laatst had ik het met vriendinnen over de bijbaantjes die we hebben gehad. De ‘normale’ baantjes als vakken vullen in een winkel en in een ijssalon werken kennen we allemaal wel. Ik moest denken aan de tijd toen ik rond de 15 jaar was en ik graag iets in de media wilde doen. Toen ik 16 was ging ik zo nu en dan voor een leuke opdracht naar een locatie in Nederland, meestal Amsterdam, om een figurant te ‘spelen’. Ik vond dit mega interessant om te doen. Een set is best indrukwekkend en er komt veel bij kijken. Het was extra leuk als er bekende Nederlanders waren in de scène waar jij voor kwam. Ik had op dat moment een gratis ov-kaart dus ging ik erheen met de trein en ik kreeg er een leuk bedrag voor. Meestal tussen de 30 en 70 euro voor een paar uur of een hele dag. Dit lag erg aan de soort productie. Op YouTube zijn nog wat van deze beelden te vinden dus ik heb ze even opgezocht.

Voor de film In jouw naam met Barry Atsma en Lotte Verbeek heb ik twee keer gefigureerd. Een van die scènes is niet in de film gekomen en de andere wel. Die scène speelde zich af in een glazen huis in een Amsterdams park. De scène was een condoleance met alle hoofdacteurs uit de film. Wat ik moest doen was zogenaamd praten en handjes geven. Stelt dus eigenlijk niets voor haha. Bij 0.41 seconden zie je mijn haar links in beeld, goed opletten dus haha (-;

Een tijdje na deze figuratie kreeg ik een mailtje van dezelfde mensen met de vraag of ik nogmaals wilde figureren voor de serie Doris. Dit was op voorwaarde dat ik een jongen meenam met wie ik een soort date zou hebben. Zo is mijn eerste date met Timothy tot stand gekomen. Ik kende hem al een beetje en ik heb geen idee waarom maar ik stuurde hem een berichtje of hij dat leuk zou vinden. Op 12 februari 2013 gingen wij samen met de auto naar Amsterdam en hadden we een date in een jazz zaal waar de twee acteurs dansten. Omdat de muziek aan stond, konden wij gewoon kletsen en lachen. Echt een super leuke, eerste date! En zeker ook geslaagd want we zijn inmiddels alweer vijf jaar samen. Hieronder een foto van de scène, cute heh? 🙂

doris.png

Het laatste fragmentje wat ik met jullie wil delen, is ook van mij en Tim samen. Heel grappig want we werden weer als ‘setje’ geboekt. Dit keer voor Qmusic België in Oostende op het strand. Dit vond ik wel een beetje ongemakkelijk, haha. Het was namelijk heel professioneel en er waren geen hoofdacteurs maar alleen figuranten. Ze hadden ook een eigen stylist en visagist die ons een outfit en make-up gaf. Voor lunch gingen we uiteten, echt super luxe! Misschien dat dat typisch Belgisch is? Wel heel leuk om eens mee te maken! Ook hier kregen we beide geld voor, zo’n honderd euro en reiskosten volgens mij. Je ziet ons bij 0.09 seconden in beeld.

Best leuk om deze filmpjes weer eens terug te zoeken en te bekijken. Het lijkt ook al zo lang geleden allemaal. Ik heb dit soort dingen zo’n tien keer gedaan en toen was ik er wel klaar mee. Het is veel wachten en in verhouding krijg je er weinig voor terug. Het is meer de ervaring die je achter de schermen mee krijgt wat het leuk maakt. Het is misschien niet echt een bijbaantje geweest voor mij maar het leverde telkens een leuk bedrag op. Ik ben echt benieuwd naar jouw gekste, leukste, bijzonderste of unieke bijbaan die je hebt of hebt gehad. Laat het me weten bij de comments.