Hi Meisjes,

Welkom bij de eerste ”Mijn week in foto’s” van Meisje op de dijk. Graag deel ik met jullie in foto’s een soort behind the scenes uit mijn dagelijks leven. Het was een beetje een gekke week met van alles en nog wat. Kijk je gezellig mee?

M A A N D A G

Unbox 3

Maandagochtend had ik een rekententamen op Avans in Breda. Ik studeer voor leerkracht basisonderwijs en daar is goed kunnen rekenen een belangrijk onderdeel van. Het is even afwachten of ik het tentamen heb gehaald want daar ben ik niet zo zeker van haha. Na het tentamen heb ik thuis inkopen gedaan voor Meisje op de dijk. Ik heb een aantal nieuwe dingen en sieraden die uitverkocht waren op de site ingekocht. Op de foto zie je de doos met de spulletjes die ik later die week ontving. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.

D I N S D A G

Dinsdag heb ik een ochtendje gewerkt. Ik had rond de 15 bestellingen om in te pakken en te verzenden van de vrijdag tot de maandag ervoor. Als ik zoveel bestellingen heb, voelt het erg bijzonder als ik ze allemaal naast elkaar zie liggen. Mama liep gezellig mee naar de brievenbus en maakte van mij een fotootje. Na het werken heb ik geleerd voor het tentamen van donderdag. Dit is een kennistoets waarin de vijf vakken die in periode 2 op school aan bod zijn gekomen: Nederlands, rekenen, wetenschap & techniek, levensbeschouwing en muziek. Even knallen dus!

W O  E N S D A G

Geen foto’s van deze dag want ik heb alleen maar met mijn neus in de boeken gezeten (-;

D O N D E R D A G

Vandaag zou ik mijn tentamen hebben maar vanwege de slechte weersomstandigheden met code rood stond er 142 minuten file op de snelweg. Ik ga altijd met de auto naar school omdat ik geen gratis studenten OV meer heb. Voor een keer met de trein gaan was ook geen optie want er reden geen treinen, haha. Dat was dus flink balen want de eerste kans om dit tentamen te maken is nu verkeken. In plaats van naar Breda rijden, ben ik gezellig met mijn moeder naar de Ikea in Barendrecht gegaan om een kast te kopen. Ik ben al een tijdje op zoek naar iets wat ik als ‘magazijntje’ voor Meisje op de dijk kan gebruiken. Nu heb ik alles in mandjes door elkaar en dat kost veel tijd als ik een sieraad moet zoeken. Bij de Ikea had ik al twee kasten op het oog die ik in real life wilde bekijken. Ik twijfelde tussen het ladeblok ”Alex” en de ladekast ”Malm”. Onder het genot van een kopje thee en een taartje heb ik besloten om voor de ladekast Malm te gaan omdat het €40,- scheelt in de prijs en omdat deze kast mooier in mijn kamer past. Onderweg naar de stellingen heb ik nog mijn droomkeuken gevonden (-:

V R I J D A G

Photodiary 1 4

Photodiary 1 5

Vrijdagochtend ben ik maar direct met project Malm begonnen. Omdat ik al zo’n kast heb, weet ik dat het best irritant is om dit model ladekast in elkaar te zetten. Na iets meer dan een uur klungelen ben ik erg tevreden met het resultaat. De kasten heb ik nu naast elkaar gezet en dat past prima in mijn kamertje. De linkerkast is mijn nieuwe magazijntje waar alle Meisje op de dijk materialen perfect inpassen. Ik ben er super blij mee! Ik heb bij de Ikea ook deze handige opbergdoosjes gekocht waarin ik alle sieraden op kleur (goud/zilver) heb gesorteerd. Nu kan ik gemakkelijker sieraden zoeken als ik een bestelling krijg. Happy me!

Photodiary 1 6.jpg

Om 12:30u had ik afgesproken met een vriendinnetje om gezellig te gaan lunchen bij Loes, een super mooi tentje in Papendrecht. Hier kun je gezond en lekker genieten van eten en je kunt er mooie streekproducten shoppen. Neem zeker eens een kijkje op de Facebookpagina van Loes om een impressie te krijgen van Loes. Zelf nam ik de Rainbow Veggie Sandwich met homemade bietenhummus, wortel, komkommer, avocado, cherrytomaat, limoensap en gebrande zaden. Daar heb ik lekker van genoten en het was erg gezellig om even bij te kletsen met Joyce! <3

Z A T E R D A G

 

Zaterdagochtend heb ik sinds tijden weer iets gebakken. Een paar jaar geleden bakte ik bijna elke week iets uit een pakket of volgens een recept uit een kookboek. Daar heb ik nu wat minder tijd voor en daardoor bak ik haast nooit meer iets. We hadden een pak Brownies Choco van Dr. Oetker in huis waar je zelf alleen een beetje boter en water aan hoeft toe te voegen. Super handig als je niet veel tijd hebt en je toch iets lekkers wilt maken. Ik heb zelf na het mixen nog gehakte pecannoten en pure chocola door het beslag geroerd.

Photodiary 1 10

Na 40 minuutjes haalde ik de brownie uit de oven en heb ik de brownie later nog overgoten met ganache en pecannootjes. Mmm.. wel echt een gebakje om maar een klein stukje van te nemen.. Sammy onze kat houdt alles goed in de gaten (-;

Photodiary 8

Later die dag ben ik met Timothy & Eva naar het bos vlakbij ons geweest om fijn te wandelen. Lekker warm met onze mutsen op van Meisje op de dijk.

Photodiary 9

Om 18:30uur zijn Eva, Thijmen, Tim en ik naar Jumanji 2 geweest in de bioscoop Landvast. Deze film is echt een aanrader als je hem nog niet gezien hebt, zo grappig! Het 3D effect maakt de film extra leuk en de acteurs in deze film zijn ook niet de minste met o.a. Dwayne Johnson, Jack Black, Keven Hart en Nick Jonas. Dit was een leuke afsluiter van de zaterdag!

Z O N D A G

Photodiary 1 3

Het is SALE bij Meisje op de dijk waardoor de bestellingen binnen lopen. Vanmorgen kon ik dus goed mijn nieuwe magazijntje testen. In de bovenste en de middelste la zit de voorraad en in de onderste la heb ik alle overige dingen die nodig zijn gedaan. Zoals: enveloppen, vloeipapier en de kaartjes.

Photodiary 1 11 Alle pakketjes liggen hier klaar om ingepakt en verzonden te worden, love it!

Zondagmiddag zijn Timothy en ik naar Zwanenburg gereden waar zijn oma woont. Daar hebben we de ‘klassieker’ Ajax-Feyenoord gekeken en spelletjes gedaan.

Dit was mijn eerste ”Mijn week in foto’s”. Ik ga nog even verzinnen hoe vaak ik een Mijn week in foto’s ga plaatsen. Laat het me zeker weten als je hier een tip voor hebt. Ik ben benieuwd hoe jullie week eruit zag? Laat ook zeker weten wat je van deze blog vond bij de comments, ik kijk erg uit naar jouw reactie!