Je hebt een (sieraden)webshop en wat doe je hier zoal voor? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Het lijkt een trend te worden om een sieraden webshop te beginnen en er zijn veel meiden nieuwsgierig naar dit werk. Mijn webshop is mijn passie en hier vertel ik heel graag over! Deze vraag wil ik dan ook graag voor jullie beantwoorden.

Mijn werkzaamheden die ik doe voor Meisje op de dijk

Zoals je waarschijnlijk wel weet, combineer ik mijn studie met mijn webshop. Het voelt soms als een fulltime baan maar in feite is het een bijbaan waar ik meer uren aan kwijt ben dan een gemiddelde bijbaan. De inkomsten die ik heb, krijg ik door de winst die overblijft na het verkopen van de items uit mijn webshop. Dit zijn met name sieraden en accessoires die onder de 25 euro zijn per stuk. De prijzen van de meeste items in de webshop liggen rond de 10 euro. Ik moet dus heel wat verkopen voor een leuk inkomen en dat lukt al aardig dus daar ben ik erg blij mee!

Dit doe ik elke maand voor Meisje op de dijk:

Om het aanbod in mijn webshop up to date te houden, doe ik elke maand inkopen. In hele drukke periodes doe ik dit vaker dan één keer per maand maar dat is dan meer om de uitverkochte voorraad aan te vullen. Eén keer per maand koop ik de nieuwe collectie in. Dit doe ik meestal via internet en daar ben ik een paar uur aan kwijt om alles uit te zoeken. Na het inkopen, verwerk ik de nieuwe items in de webshop. Hier vul ik alle gegevens in over het nieuwe product zoals: de titel, foto’s, beschrijving, prijs en de voorraad. Daarna zorg ik ervoor dat de producten op de juiste pagina’s in de webshop terecht komen.

Unbox 3

Als de ingekochte items binnen zijn, sorteer ik deze in mijn voorraad. Dit doe ik in een kast die ik hier speciaal voor heb aangeschaft.

Ook de andere inkopen en betalingen doe ik meestal één keer per maand. Als mijn postzegels bijna op zijn of ik heb nieuwe verzendmaterialen nodig dan bestel/haal ik dit in één keer. Dit doe ik zodat ik er de rest van de maand niet meer aan hoef te denken.

Mijn administratie houd ik elke maand bij. Dit doe ik eens per maand door alle gegevens te verzamelen. Sinds kort heb ik een boekhouder die veel andere dingen voor mij uit handen neemt. Dus kan ik alle gegevens doorsturen naar mijn boekhouder.

Dit doe ik elke week voor Meisje op de dijk:

Het inpakken en verzenden van de pakketjes doe ik een paar keer per week. Hoe vaak ik dit doe, is afhankelijk van het aantal orders die ik binnen krijg. Meestal zijn dit er tussen de 10 en 20 per week. Ik verzend de pakketjes altijd binnen 3 werkdagen dus hier houd ik elke week rekening mee.

Naast de webshop is mijn blog en bijbehorend YouTube kanaal een belangrijk aspect van mijn bedrijfje. De bezoekersaantallen zijn aan het groeien waardoor ik hier graag verder mee wil gaan. Er komen veel positieve reacties op de artikelen en video’s over het hebben van mijn webshop. Dit is een groot compliment voor mij. Ik heb al wat samenwerkingen mogen doen met leuke bedrijven waardoor ik sinds kort ook met mijn blog inkomsten krijg, super leuk! Bij het schrijven van de blogs hoort ook het maken van foto’s en de vormgeving. Als ik een video maak, moet ik de beelden editen en uploaden met een beschrijving en een thumbnail. Hier zit dus ook nog aardig wat werk in. In de toekomst wil ik hier meer mee aan de slag gaan omdat ik dit enorm leuk vind om te doen. In het weekend besteed ik hier tijd aan en plan ik alles in zodat ik er doordeweeks niet meer aan hoef te denken.

Dit doe ik elke dag voor Meisje op de dijk:

Het bijhouden van mijn social media kanalen doe ik elke dag. Met name op Instagram probeer ik dagelijks actief te zijn. Zo plaats ik regelmatig een nieuwe story en upload ik een aantal keer per week een nieuwe foto op mijn feed. Voor de webshop heb ik een aparte Instagram aangemaakt om meiden te inspireren met de items uit de webshop. Hier plaats ik alleen foto’s die te maken hebben met de webshop en geen persoonlijke dingen. Het reageren op reacties en het beantwoorden van DM’s doe ik ook een paar keer per dag. Voor social media maak ik ook nieuwe foto’s zodat ik mijn volgers een gezellig kijkje in mijn leven kan geven.

IMG_4667

Mijn mail check ik bijna dagelijks. Het lukt me niet altijd om direct op alle mails te antwoorden maar ik check wel bijna iedere dag mijn mails om te zien of er een mailtje bij staat die urgent beantwoord moet worden. Ik krijg bijvoorbeeld mails met vragen van klanten of mails over samenwerkingen voor mijn blog.

De bovenstaande werkzaamheden zijn eigenlijk de dingen die ik doe om Meisje op de dijk bij te houden. Ik heb hier enorm veel plezier in en ik krijg regelmatig van jullie te horen dat je dit ook terug kan zien. Zelf ben ik nogal chaotisch dus het is soms een hele klus om in al deze dingen structuur aan te bieden. Zeker naast mijn studie is dit soms best lastig maar ik ben wel op de goede weg al zeg ik het zelf ;-). Ik ben benieuwd of jij ook een webshop of blog hebt en je jezelf hierin herkent? Misschien heb jij een eigen bedrijf waarvoor je ook je social media kanalen en mail moet bijhouden? Ik ben benieuwd naar jullie banen, laat je reactie achter bij de comments.