Een maand geleden haalden Timothy en ik onze nieuw auto op. We hebben allebei onze vorige auto’s verkocht omdat we er maar eentje in gebruik hadden. Ik heb vijf dagen per week een auto nodig om mee naar Breda of Roosendaal te rijden omdat ik dan naar school en stage ga. Timothy kan lekker met de fiets naar zijn werk dus we hebben aan één auto genoeg. Nu we sinds kort samenwonen scheelt het ook veel in de maandelijkse kosten om één auto te hebben in plaats van twee.

Meisje op de dijk blog rijlessen en nieuwe auto

Momentje voor mezelf

Zelf vind ik het heerlijk om ’s ochtends even wakker te worden in de auto. Ik heb het afgelopen halfjaar drie dagen per week stage gelopen in Roosendaal en daarvoor zat ik al om 06:50 uur in de auto. Dan zette ik de radio aan en had ik een soort momentje voor mezelf. Voor een ander misschien vervelend om zo’n stuk te rijden maar ik vind het prima.

Rijles-stress!

Mijn zusje Eva is nu ook bezig met het halen van haar rijbewijs. Ze heeft haar tussentijdse toets pas gehaald en daar ben ik super trots op! Nu zij binnenkort haar rijbewijs gaat halen, denk ik ook weer terug aan mijn rijlessen. De tussentijdse toets haalde ik zelf niet omdat ik veel te zenuwachtig was. Gelukkig had ik tijdens het echte rijexamen meer geluk en had ik een hele fijne examinator die mij goed op mijn gemak stelde. Tijdens mijn rijlessen had ik een hele gezellige rijinstructeur die de rijlessen een stuk plezieriger maakten. In het begin van mijn rijlessen was ik erg onzeker en zei ik wel honderd keer sorry voor de foutjes die ik maakte. Dat moest ik snel afleren van mijn instructeur en dat heeft me toen erg geholpen. Volgens mij heb ik rond de 38 rijlessen nodig gehad. Erg veel in vergelijking met Timothy die er maar 18 nodig had, haha. Hij heeft er een paar jaar geleden ook over nagedacht om de basiskwalificatie code 95 voor een bus of vrachtwagen te halen. Hij is echt dol op autorijden en is er ook erg goed in vind ik. Nu is hij alsnog deels beroepschauffeur maar hij heeft de code 95 daar niet voor nodig. Heb je dit wel in je rijbewijs staan? Denk er dan aan om elke vijf jaar de nascholing code 95 te doen zodat het in je rijbewijs mag blijven staan. Wel zo handig als je er je geld mee verdient ;-).

Ik heb in augustus van 2015 mijn rijbewijs gehaald. Ik was 19 en ik kreeg snel daarna mijn eerste auto die ik nodig had om bij mijn stage te kunnen komen. In die auto heb ik tot vorige maand met veel plezier gereden. Nu heb ik alweer 3,5 jaar mijn rijbewijs en ben ik blij met onze nieuwe auto die net wat luxer is. Als ondernemer is het heerlijk om zo flexibel te kunnen zijn en ook voor mijn studie is het heel handig omdat ik geen gratis studenten OV-kaart heb. Ik ben benieuwd hoe jij jouw rijlessen hebt ervaren? Heb je jouw roze pasje gehaald met een pakje boter of juist met bloed, zweet en tranen? 😉 Laat het weten bij de comments.

#moddad