Hi Meisjes!

Vandaag wil ik jullie een kijkje geven achter de schermen bij Meisje op de dijk. Zelf vind ik het altijd erg leuk om te zien/lezen wat andere bedrijfjes of inspirerende mensen doen. Daar krijg ik zelf een energieboost en een dosis motivatie van. Mijn webshop www.meisjeopdedijk.nl run ik helemaal zelf. Natuurlijk helpt mijn zus of moeder weleens een handje maar de sieraden inkopen, de website up to date houden, mails beantwoorden, social media bijhouden, administratie en orders verwerken doe ik zelf. Dit weekend was ik drie dagen naar Disneyland Parijs waardoor ik vanmorgen de orders vanaf vrijdag tot en met gisteren heb verwerkt.

Orders verwerken doe ik altijd aan mijn tafeltje waar ik alle benodigdheden uitstal zodat ik efficiënt kan werken. Ook maak ik het altijd gezellig, zeker wanneer ik veel orders heb, met een kaarsje aan en een kopje thee erbij. In de kopjes zit confetti waarmee ik de pakketjes versier. Ik schrijf altijd een persoonlijk kaartje bij iedere bestelling omdat dat vrijwel het enige persoonlijke contact is wat je hebt met een online winkeltje. Het kost wat extra tijd maar ik vind juist dát contact met de klant erg belangrijk.

Dagje werken 2.jpg

Op mijn laptop bekijk ik wat een klant heeft besteld en dan kan het feest beginnen: inpakken! Eerst schrijf ik een kaartje met een persoonlijke boodschap. Dan zoek ik de items die de klant heeft besteld. Beide leg ik op het perzikkleurige vloeipapier en dan versier ik het pakketje met wat confetti. Vervolgens pak ik de bestelling in en plak ik er een ronde, parelmoer witte sticker op. Meestal doe ik hier nog een extra stickertje op zodat het er als een echt cadeautje uit ziet. Ondertussen maak ik van sommige bestellingen een foto die ik dan op Instagram stories met jullie deel.

Dagje werken 5.jpg

Als het pakketje klaar is, schrijf ik het adres op de envelop en plak ik er postzegels op. En dan na twee uur werken voel ik me altijd een beetje trots als ik zo’n grote (of soms een kleine) stapel met pakketjes van jullie voor me zie liggen! Dat gevoel kan ik bijna niet omschrijven. Ik had ook nooit verwacht toen ik met Meisje op de dijk begon dat ik in één weekend 15 orders zou kunnen ontvangen. Elke bestelling die ik krijg overstijgt dus al mijn verwachtingen en dat is dankzij alle lieve meiden die bij Meisje op de dijk shoppen! Liefde voor jullie <3

Dagje werken 1.jpg

Alle pakketjes zonder track & trace code breng ik naar de brievenbus. Die zit op een paar minuten lopen van mijn huis. Vanmorgen liep mijn moeder gezellig met me mee. Als ik bij de brievenbus sta en goed moet kijken naar de postcodes, besef ik me vaak naar hoeveel dorpen en steden de pakketjes gaan. Echt door heel Nederland en ook al naar België worden de pakketjes verzonden. Toen ik net begon in september 2017 met Meisje op de dijk hield ik een bestandje bij met alle plaatsnamen omdat ik het zo bijzonder vond dat niet alleen familie, vriendinnen en mensen uit mijn dorp sieraden bestelden.

DO ALL THINGS WITH LOVE

Dagje werken 3

Na het bezoekje aan de brievenbus stuur ik naar de klanten een verzendbevestiging zodat zij weten dat hun bestelling onderweg is. Als items uitverkocht zijn nadat iemand iets heeft besteld, pas ik dit gelijk aan op de website. Zodra de mails de deur uit zijn zit een ochtendje werken voor Meisje op de dijk er op!

Zelf draag ik ook ”mijn eigen” sieraden. Ik kies bij het inkopen ook altijd een paar dingen uit voor mezelf zodat ik daarmee foto’s kan maken voor social media en zo kan ik ze zelf ook dragen natuurlijk. Het meest draag ik zilverkleurige sieraden maar ik ben wel helemaal weg van goudkleurige sieraden. Vandaag vond ik goudkleurige sieraden mooier staan en op onderstaande foto kun je zien welke items ik vandaag draag.

Dagje werken 4.jpg

Voor de meiden die graag willen weten welke items dit zijn, heb ik hieronder linkjes gemaakt:

De kettinkjes zitten over mijn kraagje waardoor ze wat korter vallen dan normaal. Je kunt alle items bekijken in de webshop: www.meisjeopdedijk.nl

Pssst.. alleen nog in januari krijg je 20% korting op alle items, ook op de SALE als je in je winkelmandje bij het afrekenen code: ‘happynewyear20’ gebruikt.

Een eigen bedrijfje runnen is natuurlijk super leuk maar het is ook hard werken en veel investeren. Gelukkig maken de berichtjes van happy customers mij zo ontzettend blij dat het heel dankbaar werk is wat ik super graag doe. Waar werk jij? Overweeg jij misschien ook om een eigen bedrijfje te starten of is het helemaal niets voor jou? Laat het me zeker jouw ervaringen weten bij de comments want ik ben erg benieuwd!