Thema januari: Wat heb je nodig voordat je een bedrijf kunt beginnen?

Eerder deze week stelde ik jullie de vraag om na te denken over de vraag: Waarom wil jij graag ondernemer worden? Een goede motivatie hebben voor waarom je met je eigen bedrijf wilt beginnen is namelijk erg belangrijk. Als je motivatie niet sterk genoeg is, kun je niet voor 100% achter jouw droom aangaan en zal de werkelijkheid van een eigen bedrijf tegen kunnen vallen.

Misschien wist je het antwoord op mijn vraag meteen al. Het kan ook zijn dat je er wat langer over na moest denken voordat je concreet had wat jouw motivatie is. Heb je het antwoord op de vraag al opgeschreven? Zo ja, super goed! Dit is de eerste stap richting jouw droom. Nog niet opgeschreven? Doe dit dan gelijk als je antwoord op de vraag in je hoofd op komt. Je kunt hem altijd nog aanpassen :-).

Nu je weet wat je motivatie is, kun je deze motivatie gaan onderbouwen. Dit doe je zodat je er zelf meer in gaat geloven en je drijfveer wordt daar sterker van. Het onderbouwen van jouw motivatie is heel simpel. Je hoeft er alleen drie vragen voor te beantwoorden.

  1. Wat wil ik bereiken met mijn eigen bedrijf?
  2. Waarom wil ik dat bereiken met mijn bedrijf?
  3. Hoe wil ik dit gaan bereiken?

Als je het prettig vind om dit in een format uit te werken kun je hier klikken voor het motivatie documentje. Deze kun je uitprinten en voor jezelf invullen. Bewaar hem in een map waar je alle voorbereidingen voor jouw bedrijfje in kunt bewaren. Het maakt je bewust van de droom die je wilt laten uitkomen zodat je er naar toe kunt gaan werken. Veel succes!

Your only limit is your mind.

Ik ben benieuwd of jij het makkelijk vind om deze vragen te beantwoorden of dat je het juist lastig vind? Ik heb zelf altijd wat nadenk tijd nodig voordat ik het antwoord weet op zulke vragen. Laat het bij de reacties weten hoe jij dit ervaart.