Hoe moet ik mezelf salaris uitbetalen als ZZP’er?

Elke ondernemer in een eenmanszaak moet zichzelf salaris geven. Dit is een groot verschil met iemand die in loondienst werkt en elke maand salaris krijgt uitbetaald. Als ondernemer heb je wel geld nodig om rond te kunnen komen. Voor veel startende ondernemers is dit een gevoelig onderwerp omdat er vaak gedacht wordt dat er nog niet goed genoeg wordt verdient om er salaris van te krijgen. Toch werk je hard en met veel passie aan je business en is een salaris hier een beloning voor. Hoeveel moet je jezelf dan uitbetalen?

Goede maanden en slechte maanden

In een onderneming kan de omzet maandelijks verschillen. Dit zie je terug in het inkomen dat je zelf krijgt: hoe beter het gaat met je onderneming, hoe meer je zelf ontvangt. Omgekeerd geldt dit jammer genoeg ook: als het slecht gaat, kun je een periode weinig tot geen salaris uitbetalen.

Ook als je een slechte maand of maanden hebt, zul je geld nodig hebben om van rond te komen. Al het geld wat in jouw bedrijf zit is jouw geld. Er wordt hierin geen onderscheid gemaakt tussen zakelijk en privé geld. Dat betekent dat je privé aansprakelijk bent voor de eventuele schulden van je onderneming. Dit wordt vaak als de keerzijde van het ondernemen gezien omdat het financiële risico’s met zich mee brengt.

Privé onttrekkingen

Ervan uitgaande dat je een zakelijke rekening hebt, kun je van je zakelijke rekening geld storten op je privé rekening. Dit noem je een privé onttrekking. Door bij de omschrijving bij het overmaken aan te geven dat het om een privé onttrekking gaat, maak je duidelijk dat dit gebeurt. Dit is handig voor je eigen boekhouding maar ook voor je boekhouder als je die hebt. Zo kun je bij het invullen van je inkomstenbelasting direct zien wanneer het om een privé onttrekking ging.

Op basis van de winst die je onderneming maakt, kun je jezelf een salaris geven. Dit is dus geheel afhankelijk van hoe goed of slecht je maand is geweest. Het kan slim zijn om een aantal maanden of zelfs een jaar vooruit te denken over de investeringen die je de komende periode wilt gaan doen. Dit is handig zodat je daar rekening mee kunt houden in het uitbetalen van je salaris.

Vast salaris vs. variabel salaris

Je hebt in principe twee opties: een vast salaris of een variabel salaris uitbetalen. Door uit te rekenen welk vast bedrag je maandelijks sowieso kunt uitbetalen als salaris ben je beschermt tegen investeringen of onverwachte uitgaven in je onderneming. Je kunt er ook voor kiezen om een variabel salaris uit te betalen door bijvoorbeeld een percentage van je winst te berekenen. Je salaris is dan elke maand afhankelijk van hoeveel winst je hebt gemaakt.

Evalueren en je salaris bijstellen

Je kunt dit bijvoorbeeld ieder kwartaal of half jaar nogmaals bekijken en hierin uitproberen wat voor jou het beste werkt. Breng in kaart welke uitgaven je hebt gedaan en welke invloed jouw salaris daarop heeft gehad. Stel je plan desnoods bij zodat je zelf tevreden blijft met het salaris waar je zo hard voor werkt en je business goed op blijft draaien.

Zelf vind ik dit erg lastig om binnen Meisje op de dijk een goede manier voor te vinden. Ik probeer verschillende dingen uit. Voor mij werkt het hebben van een vast maandbedrag op dit moment het beste. Vergeet niet dat je met een klein salaris kunt beginnen en hier steeds verder in kunt groeien als je net gestart bent. Ik ben heel benieuwd wat jouw voorkeur heeft, een vast of variabel salaris? Of misschien combineer je jouw baan in loondienst wel met een eigen bedrijf? Laat het me weten bij de comments.

 

Eén reactie

  • Nanouk

    Hey Dana, naar aanleiding van je blogpost heb ik nog een vraag.
    Klopt het dat je de privé ontrekking niet als uitgave ziet van het bedrijf??

    Alvast bedankt voor je reactie! De blogpost helderde al veel op bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.