Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat ik mijn tentamens voor het derde blok van dit jaar maakte. Ik zit momenteel in het tweede jaar van de Pabo in Breda en ik ben net begonnen met het laatste blok van dit jaar. In een eerder artikel schreef ik al over de tips tegen uitstelgedrag die ik op internet had gezocht omdat ik veel aan het uitstellen was voor mijn tentamens. Lees hier de tips. 

Prioriteiten

Mijn webshop, blog en YouTube kanaal voor Meisje op de dijk zijn mijn grote passie geworden en daardoor heeft school niet altijd meer prioriteit. Dat vind ik erg zonde omdat ik mijn diploma ontzettend graag wil halen en ik een toekomst als juf ook heel erg zie zitten. Afgelopen blok had ik het behoorlijk druk met mijn tentamens. Vorige week heb ik ein-de-lijk de cijfers terug gekregen. Ik weet niet of dat bij jou tijdens je studie ook zo lang kan duren maar op de Pabo in ieder geval wel.. De cijfers die ik terug moest krijgen waren van de volgende toetsen:

  1. Een verslag met een analyse op twee filmpjes die ik tijdens de stage heb gemaakt.
  2. Een verslag waarin ik een thema ontwerp moest verantwoorden voor een groep 1/2.
  3. Een rekentoets, hier zag ik erg tegenop omdat het een herkansing was. De vorige keer haalde ik hier een 4,5 voor. Dit was mijn eerste onvoldoende sinds dat ik met de Pabo begon dus dat was erg balen.
  4. Het kennistentamen waar ik de eerste keer niet bij aanwezig was omdat ik toen vast stond in de file vanwege de storm.
  5. Last but not least: Een verslag dat een voorproefje is op mijn scriptie in het vierde jaar. Die wilde ik super graag halen.

Tadaaaaa….

Hier zijn de cijfers die ik heb gekregen:

cijfers.jpg

Helaas..

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, heb ik één onvoldoende gehaald. Dat is helaas wéér voor de rekentoets. Daar baal ik echt van omdat ik deze toets pas in het derde jaar opnieuw mag maken. Het bewijst ook dat ik echt wat aan mijn rekenkennis moet gaan doen.

Het goede nieuws

Het goede nieuws is dat ik de andere tentamens wél gehaald heb, haha. Ik ben best wel trots op de 8,0 die ik voor het onderzoeksverslag heb gehaald. Dit is namelijk een soort voorproefje op de scriptie die ik in het laatste studiejaar moet gaan maken. Er zat ook een hele lange lijst met eisen en criteria aan dit verslag vast dus is het extra fijn dat ik zo’n mooi punt heb gehaald.

De 5,5 is weer wat minder en zeker omdat ik normaal gezien voor mijn verslagen een hoger punt haal. Waarschijnlijk heb ik de opdracht niet goed begrepen en heb ik daardoor veel punten laten liggen. Voor de studiepunten maakt het gelukkig niet uit of ik een 5,5 heb of een 10 want de studiepunten heb ik gewoon binnen.

Het derde jaar

Het enige tentamen wat ik tot nu toe mee moet nemen naar het derde jaar is de rekentoets. Daar ga ik extra hard voor leren en dan hoop ik een mooier punt te kunnen halen.

Trots

Al met al ben ik blij met de cijfers die ik heb gehaald en ben ik best een beetje trots dat naast al het werk dat ik doe voor Meisje op de dijk, ik de andere tentamens in één keer heb gehaald. Ben jij ook weleens (best een beetje) trots op je prestaties? Ik ben benieuwd waar jij het meest trots op bent. Laat het me weten bij de comments.