Hi Meisjes,

In dit vierde artikel in de rubriek ‘Goal digger’ wil ik je graag vertellen hoe ik mijn werk en studie combineer. In een eigen bedrijfje gaat enorm veel tijd zitten en ik wil ook mijn doelen voor school halen. Hoe ik dit doe, lees je hier. Lees je gezellig mee? 

P R O P E D E U S E | Het eerste jaar van de pabo is bij mij erg goed en soepel verlopen. Ik heb veel tijd geïnvesteerd in mijn studie en ik had het eerste jaar geen bijbaan. Daar had ik bewust voor gekozen om me te focussen op het eerste jaar. Het eerste jaar had ik een heel fijne stageplek waar ik mijn stage heb afgerond met een 9. Dat was voor mij een bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt om voor de pabo te kiezen. Ook mijn tentamens haalde ik in één keer en zo kon ik later dat jaar vol trots mijn propedeuse in ontvangst nemen.

P E R F E C T | In de zomervakantie na het eerste jaar begon ik met het uitdenken van mijn bedrijfje Meisje op de dijk. Op 28 augustus begon het tweede jaar van de pabo en op 1 september opende ik de webshop www.meisjeopdedijk.nl. Het was dus afwachten hoe druk ik het zou gaan krijgen en ik had daar ook geen verwachtingen van. In het begin wilde ik alles rondom de webshop helemaal perfect doen. Ik was (te)veel tijd kwijt met kleine dingen. Na de eerste maand de webshop te hebben, besloot ik om wat minder druk op mezelf te leggen. Iets minder perfect was vast ook goed. Het eerste blok van jaar twee op school haalde ik gelukkig in één keer.

T E  D R U K |Afgelopen november en december liep ik tot aan de kerstvakantie vier weken fulltime stage in een groep 6. In die maand had ik vier dagen lang hoge korting rondom de Black Friday hype. Eva had een banner gemaakt voor het Black Weekend van Meisje op de dijk. Dit liep echt enorm hard dat weekend. Ik had 40 orders van vrijdag tot maandag binnen gekregen! Dit was haast niet te bevatten. Ik ben heel lang bezig geweest om alle orders te maken terwijl ik ook voor stage veel lesvoorbereidingen en andere dingen moest doen. Het was een hele drukke week die ik volgende Black Friday zeker anders zal aanpakken. Natuurlijk is dit een uitzondering geweest en heb ik ook wel even in mijn handjes geknepen vanwege alle bestellingen.

Hieronder de banner die op de website stond tijdens het black weekend (deze actie is dus niet op dit moment geldig) :

header_blackweekend_zwartester[980]

Hieronder zie je een deel van de pakketjes die ik dat weekend ontving. Deze foto heb ik dat weekend op Instagram geplaatst. Zó leuk om dit terug te zien!

Black weekend

B L O G | In januari van dit jaar heb ik besloten om een blog te gaan schrijven. Ik vind het zelf ontzettend leuk om anderen te inspireren en ik vind het leuk om te schrijven. Het voordeel van een blog is dat je vooruit kunt werken. Ik heb een handig content schema gemaakt zodat ik precies weet wanneer ik een blog klaar moet hebben. Zo’n planning is voor mij erg praktisch omdat ik veel taken heb binnen mijn bedrijfje.

P R I O R I T E I T E N  S T E L L E N | School is mijn grootste prioriteit. Soms kijk ik wel of ik een les kan missen als ik het druk heb met Meisje op de dijk. Ik vind het belangrijk om mijn diploma te halen omdat ik hier twee jaar geleden heel bewust voor heb gekozen. Meisje op de dijk zie ik als een bijbaan waarbij ik ook veel uren maak die ik niet uitbetaald krijg. Ik krijg er veel energie van en ik vind het fijn om in de uren voor en na school bezig te zijn om Meisje op de dijk te laten groeien. Ik werk daarom vaak in de weekenden en ’s avonds voor Meisje op de dijk. Schoolopdrachten of leerwerk probeer ik zoveel mogelijk meteen te doen zodat ik geen opgestapeld werk heb. Dit lukt natuurlijk niet altijd want ik ben vrij chaotisch en ik stel ook vaak dingen uit, haha. Studenten gedrag? Ik denk het wel! 🙂

Studeer jij nog en combineer jij studeren met een bijbaan? Hoeveel uur werk jij per week en lukt dat een beetje? Ik ben erg benieuwd naar je reactie op dit artikel. Laat je reactie achter bij de comments.