Hi Meisjes,

In het eerste Goal digger artikel heb je kunnen lezen waarom ik met Meisje op de dijk ben begonnen, hoe ik aan de naam kwam en hoe ik aan het logo kwam. Wil je dit artikel nog eens lezen klik dan hier. In dit artikel kun je lezen hoe het na de allereerste stappen verder ging met Meisje op de dijk tot aan de opening op 1 september 2017. Lees je gezellig mee? 

D E  W E B S H O P | Vanaf het moment dat ik de naam en het logo had, ben ik mezelf gaan oriënteren op het maken van een webshop. Ik heb hier op Google informatie over gezocht en ontdekte toen dat er veel mogelijkheden waren. Zelf zocht ik naar een webshop die makkelijk in gebruik was en niet te duur is. Ik wilde graag de website helemaal zelf vormgeven maar daar niet gefrustreerd van raken omdat ik er geen kennis over had. Ik heb ervoor gekozen om bij twee websites een soort ‘proef’ te doen door de gratis variant van die webshop uit te proberen. Dit heb ik gedaan via http://www.jimdo.com en via http://www.mijnwebwinkel.nl Op deze manier kon ik kijken wat beter voor mij werkte en daar kwam ik al snel achter. Voor mij werkte http://www.mijnwebwinkel.nl gemakkelijker. Hier heb ik niet echt een specifieke reden voor en dat is natuurlijk erg persoonlijk. Na het uitproberen en veel research doen naar ervaringen van andere ondernemers en naar alle mogelijkheden heb ik een abonnement gekocht bij Mijnwebwinkel. Ik ben dagen bezig geweest de webshop een Meisje op de dijk look te geven. Ik heb veel getwijfeld over de kleuren en lettertypes en dit allemaal uitgeprobeerd terwijl de webshop nog offline was. Ik heb allerlei video’s en artikelen gelezen op de supportpagina van Mijnwebwinkel om erachter te komen hoe ik dingen moest ‘fixen’ op mijn eigen website.

H E A D E R  O N T W E R P  | De eerste dagen had de webshop alleen het logo in de header. Later in september heeft mijn zusje Eva een ‘echte’ header gemaakt die tot eind januari 2018 de header van Meisje op de dijk is geweest. Ze heeft nu weer een nieuwe gemaakt die in samenhang is met de header op de blog. Ik heb veel geluk gehad dat Eva precies weet wat en hoe ik iets wil en dat zij dat kan maken.

T E  P E R F E C T | Ik wilde achteraf gezien alles te perfect doen. Zo heb ik alle sieraden die ik wilde verkopen zelf op de foto gezet. Eva heeft de sieraden omgedaan en daar maakte ik foto’s van. Van elk item hadden we ongeveer drie goede foto’s en die bewerkte ik weer. Wat ben ik daar lang mee bezig geweest! Het resultaat was heel mooi maar het was eens maar nooit meer haha.

C O M I N G  S O O N | Eva en ik hadden het toffe idee bedacht om een coming soon filmpje te maken waarmee we een voorproefje konden geven van het concept van Meisje op de dijk. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben nog steeds echt héél erg trots op dit filmpje! 

D E  O P E N I N G | Op 1 september wilde ik Meisje op de dijk openen. Ik was de week daarvoor al klaar om open te gaan maar ik vond 1 september een mooiere datum. Alle wettelijk, verplichte documenten en de sieraden stonden online. Op vrijdag ging mijn webshop live maar ik had geen idee hoe ik dit aan mensen kon laten weten. Ik heb toen impulsief een (amateuristisch) persbericht geschreven naar de redactie van plaatselijke nieuwspagina’s op Facebook. Op zaterdagochtend stond dit bericht al online en kreeg ik opeens tientallen views achter elkaar op mijn site, wauw! Ik heb toen samen met mijn moeder een uur lang met een wijntje op de bank met mijn laptop op schoot glunderend gekeken naar deze bezoekersaantallen: 2415 unieke pagina bezoeken op 2 september. Ik kon het haast niet geloven dat nu zoveel mensen mijn site hadden gezien, zo bijzonder!

Persbericht

Op Instagram en Facebook was ik met Meisje op de dijk al een tijdje actief en daar plaatste ik een leuke actie.

21245629_1306984286094453_145064474_n

De allereerste order was van een vriend van Timothy. Daar moest ik natuurlijk een foto van maken (:

U I T B R E I D E N | Veel sieraden waren dat eerste weekend al uitverkocht. Ik had ook maar een klein aanbod ingekocht dus ik moest opnieuw gaan inkopen. Vanaf dat moment koop ik regelmatig nieuwe of uitverkochte items in zodat het aanbod up to date blijft.

Nu ik dit allemaal heb opgeschreven, besef ik hoeveel tijd alles heeft gekost en hoeveel ik al geleerd sinds de opening van Meisje op de dijk. Ook ben ik heel trots op Eva. Op dit moment werkt ze voor Meisje op de dijk als ik een opdracht heb maar in de begintijd heeft ze in ruil voor een Only circles kettinkje samen mijn bedrijfje opgestart (-:

Laat je reactie op dit artikel zeker achter bij de comments, ik kijk ernaar uit om ze te lezen!

dana

Volg Meisje op de dijk via Bloglovin’, Instagram, FacebookYouTube en bekijk de webshop