Vandaag verteld Lisanne Hannema alles over haar webshop lief moment. Lisanne zet lieve momenten om in tastbare herinneringen, super bijzonder! Het ontwerpen en maken van producten en portrettekeningen vind zij ontzettend leuk aan het ondernemen. Een nette werkplek is voor haar een must! Lees gezellig mee met het ondernemende verhaal van Lisanne en stel gerust je vragen bij de reacties.

Even voorstellen..

Mijn naam is Lisanne, ik ben 27 jaar mama van Sem (2) en woon samen met mijn vriend in Uithoorn. Je kunt mij kennen van mijn webshop lief moment waar ik lieve momenten omzet in tastbare herinneringen door diverse producten met een persoonlijke touche. Denk aan: letters van beton, geboorteposters met sterrenbeeld en portrettekeningen.

Lieve momenten vereeuwigen: lief moment

Lief moment is een webshop die lieve momenten vereeuwigd. Dit zijn onder andere geboorteposters, geboortekaartjes en accessoires voor de kamer van de kleintjes met een persoonlijke touche. De werkzaamheden die ik binnen mijn bedrijf doe zijn van a tot z: van het bedenken/maken en het ontwerpen van producten. Ik zit dus regelmatig met mijn handen in het beton om zelf de letters en dieren te maken. Daarnaast pak ik alle orders in en zorg ik ervoor dat deze verstuurd worden.

poster

Het idee voor mijn eigen bedrijf

Toen er werd gevraagd wat ik wilde gaan doen toen ik mijn diploma in ontvangst nam was het al duidelijk dat ik voor mezelf wilde werken. In het verleden heb ik al eens een webshop gehad. Daar heb ik veel van geleerd en toen ik in verwachting raakte vielen alle puzzel stukjes op zijn plek omdat ik dit moment zelfde wilde ‘vastleggen’ met het geboortekaartje. Op dat moment wist ik precies hoe het eruit moest komen te zien. En zo is lief moment geboren.

De eerste stappen richting lief moment als onderneming

Ik ben denk ik een jaar bezig geweest met het uitwerken van mijn idee. Uiteindelijk ben ik ‘online’ gegaan op Instagram omdat ik enorm enthousiast was van de producten die ik op dat moment had ontworpen en dit graag wilde delen. Omdat ik geen gebruik wilde maken van een webshop provider, duurde het iets langer dan ik had ingepland om de webshop te lanceren. Sinds maart 2018 is de webshop online en nog elke dag ben ik ontzettend trots dat het gelukt is. Daarna heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De moeilijkheden tijdens het opstarten van lief moment

In mijn hoofd ben ik een enorme chaoot, ik ben het liefst alleen bezig met het ontwerpen en maken van de producten. De vele administratieve punten die tijdens het opstarten van lief moment voorbij kwamen, vond ik het moeilijkste. Nog steeds blijft de administratie het minst leuke onderdeel van een eigen onderneming. Ook jezelf zichtbaar maken op social media vond ik moeilijk. Natuurlijk komt dat door het algoritme van Instagram waarbij je als net startende ondernemer soms extra hard moet rennen. Gelukkig leerde ik vrij snel hele leuke webshops kennen die mij daarin af en toe hebben geholpen.

Schermafbeelding 2019-04-23 om 08.30.58

Een gouden tip voor starters: leg de lat niet te hoog

Ik zou als tip willen meegeven dat je het gewoon moet doen! Werk je plannen (goed) uit, als je je plezier en passie overbrengt komt het helemaal goed. Maar leg voor jezelf de lat niet zo hoog. Dat is namelijk iets wat ik zelf deed en sinds ik de lat wat realistischer heb gezet gaat het veel beter!

In dag in het leven bij lief moment

Ik heb twee vaste dagen waarop mijn zoontje naar de opvang gaat. Op deze dagen ben ik de hele dag bezig met ontwerpen, orders afronden/inpakken en versturen. Maar ook plan ik hier mijn afspraken met bijvoorbeeld andere ondernemers of partijen waar wellicht een samenwerking uit ontstaat. Ook gebruik ik deze tijd om langs een conceptstore te gaan waar mijn producten te koop zijn. Uiteindelijk is geen dag hetzelfde en dat maakt het eigenlijk wel heel erg leuk.

Evi.png

De ideale klant vinden voor lief moment

Ik heb voor ik live ging met mijn bedrijf onderzoek gedaan; wie is mijn doelgroep? Waar zit mijn doelgroep? En hoe kan ik mijn doelgroep aanspreken? Welke stappen ik moet ondernemen zodat het mijn ideale klant wordt? Uiteindelijk denk ik dat inmiddels mijn ideale klant mij weet te vinden. Ik krijg nu regelmatig berichtjes bij een bestelling van vrouwen die een geboorteposter hebben gekregen toen ze bevallen waren en hem nu eindelijk terug kunnen geven aan een vriendin omdat zij nu bevallen is.

Indelen van eigen tijd

Een van de voordelen van ondernemen is voor mij het indelen van mijn eigen tijd. Doordat ik de tijd zelf kan indelen kan ik veel meer tijd doorbrengen met mijn zoontje. Ik kan namelijk werken als hij slaapt of in de avond. Ik heb van hetgeen wat ik het allerleukste vind om te doen mijn werk kunnen maken.

punnikolifant-sterrenbeeldposter-betonnendier

Alles komt op je eigen schouders terecht

Omdat ik in mijn eentje de webshop heb opgezet vind ik een nadeel van ondernemen dat alles wat er bij een eigen bedrijf/webshop komt kijken op mijn schouders terecht komt. Zoals de administratie, klantenservice, voorraad bijhouden, orders klaarmaken, versturen. Dan is het allemaal toch best veel ook al ik doe het met ontzettend veel plezier. De reacties van mijn klanten zijn echt geweldig!

Ik kan niet leven zonder…

Mijn iPad, Macbook en de adobe programma’s. Ook zijn mijn aquarelverf en penselen mij dierbaar. Met deze producten kan ik mijn webshop onderhouden en mijn creativiteit laten gaan. Ik weet ook niet beter dan dat ik bezig was met knutselen op de basisschool en dat ik rond de middelbare school ‘photoshop’ ontdekte en het knippen en plakken digitaal werd. Lekker materialistisch hé ;-).

Website: www.liefmoment.nl

Social media: Instagram – Pinterest Facebook

Lisanne over haar webshop lief moment