Vandaag kun je bij Girl boss talk het verhaal van Judith lezen. Zij vertelt je alles over haar bedrijf Het Allermooiste Feestje. Judith is dol op dingen mooi maken, opleuken en gezelligheid creëren. Het mooiste van ondernemen is voor haar de vrijheid die het met zich mee brengt. Dat je als ondernemer er vaak alleen voor staat, is voor haar de minder leuke kant van het hebben van een eigen bedrijf. Daar heeft zij gelukkig een gouden tip voor! Lees weer gezellig mee & stel gerust je vraag bij de reacties.

Even voorstellen…

Mijn naam is Judith en ik woon in Midden Nederland, samen met mijn vriend en onze vier dochters. Twee van ‘mezelf’ en twee van mijn vriend, die ik er zomaar als bonus bij kreeg!

Het Allermooiste Feestje

Mijn bedrijf heet Het Allermooiste Feestje. Hierbinnen verzorg ik de styling (aankleding) van bruiloften, feesten & meer leuks. Dit kan particulier of zakelijk zijn. Mijn hart gaat heel snel kloppen van kleur, dat is dus ook waar ik me voornamelijk op richt; kleur! Ik maak stylingsplannen die ik vervolgens zelf ook uitvoer. Daarnaast kan ik mensen helpen die zelf hun materiaal willen inkopen, maar geen zin of tijd hebben zelf om zelf hun evenement te decoreren. Ook zal ik steeds meer materialen gaan verhuren, maar dit staat nu nog wat in de kinderschoenen.

Het opstarten van Allermooiste Feestje

Ik kan ergens binnenkomen en direct ervaren of de sfeer wel of niet goed voelt. Ik voel mensen en sferen heel goed aan. Soms zelfs iets té, dat kan ook nadelig werken. Ik ben vrijwel altijd bezig met sfeer. Daarbij ben ik heel creatief en heb gevoel voor kleur, compositie en stijl. Toen ik vrij  jong was vond ik het zelfs al leuk om woonmagazines te lezen en overal naar binnen te kijken. “Even sfeer proeven” zou je kunnen zeggen. Een aantal jaar geleden ben ik een opleiding tot weddingsplanner gaan volgen, het sfeertje (ja daar is ie weer, sfeer!) van romantiek en feest  trok mij heel erg aan. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het mij niet ging om het organiseren, maar om de mooie plaatjes. Ik wilde graag nóg creatiever bezig zijn. Ik word nu eenmaal heel blij van mooi maken en sfeer creëren. Ooit had ik 3 waarden voor mezelf geformuleerd als het om werk ging: creativiteit, vrijheid en dynamiek. Toen ik al de genoemde ingrediënten/wensen vermengde met een partner die zelf ook creatief onderneemt en meerdere loondienstfuncties waarin ik niet op mijn plek was, kwam ik tot dit! Mijn bedrijf heb ik uiteindelijk op 1 december 2018 ingeschreven bij de KvK.

Het allermooiste feestje styling Meisje op de dijk girl boss talk blog

De eerste stappen richting mijn eigen bedrijf

De eerste stappen die ik heb gezet waren eigenlijk niet direct van de praktische aarde aard die je wellicht zou verwachten. Ik heb vooral heel veel gewerkt aan mezelf. Daarmee bedoel ik op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De stap naar het ondernemerschap heeft mij ,kan ik gerust zeggen, echt vele jaren gekost. Het was niet zo even gepiept. Ik had te dealen met veel overtuigingen en blokkades die mij niet verder gingen helpen. Ik ben dus heel veel gaan lezen, podcasts gaan beluisteren en in gesprek gegaan met mensen die mij hierbij konden helpen. En dat is gelukt!  Nog steeds kom ik mezelf tegen, maar wie niet? Ik geloof erin dat je niet kunt groeien zonder eerst ongemak of zelfs pijn te ervaren. Ik doe dus nog bijna elke dag dingen die ik spannend (of zelf heel eng) vind. Maar het  is ook super gaaf om te merken dat de dingen steeds makkelijker gaan en dat ik dus groei!

Alleen is maar alleen

Het is toch een feit dat je als ZZP’er veel alleen doet. Dat valt me soms zwaar. Vroeger werkte ik in functies met een heel team om me heen, overleggen kon altijd. Dat kan nu ook, maar je moet er soms wat meer voor doen. Gelukkig heb ik mijn eigen ondernemende vriend, met wie ik veel kan delen en van wie ik heel veel leer.

Gouden tip voor beginnende ondernemers: netwerk erop los!

Omring je met andere ondernemers en gelijkgestemden. Mensen die een positieve vibe op je kunnen overdragen en je kunnen helpen waar nodig. Uiteindelijk hoef je het niet helemaal alleen te doen, dus netwerk erop los! En daarnaast, als je eigenlijk niet durft te starten, zoek dan hulp. Het zou zo zonde zijn om niets met je dromen en/of talenten te gaan doen. Ik weet dat dat misschien makkelijk gezegd lijkt, maar ikzelf ben echt van ver gekomen. Dus ook jij kunt het!

Het allermooiste feestje styling Meisje op de dijk girl boss talk blog

Het leukste van ondernemen

Met stip op 1: vrijheid! Daarin sluit ik me aan bij de massa van ondernemers. Heerlijk om zelf te bedenken, wanneer je wat doet en hoe je dat doet. Zeker als moeder is dat heel handig.

Een dag in het leven

Nooit hetzelfde. Maar neem als voorbeeld vandaag: deze ochtend ben ik naar Ermelo geweest voor een intake met een bruid op de trouwlocatie, vervolgens overleg ik vanuit de auto met mijn vriend over de vervolgstappen, ik zet op een besloten Facebook groep een vraag uit over iets waar ik zelf niet uit kom m.b.t. de styling. Vervolgens lees ik mijn mail en overleg met mensen uit mijn netwerkgroep over het vervoer voor de komende meeting. Nu werk ik aan dit artikel. En zomenteen richt ik me weer op de offerte voor de betreffende bruiloft en ga verder met het plan voor een styled shoot die op de planning staat.

Het allermooiste feestje styling Meisje op de dijk girl boss talk blog

De ideale klant voor het Allermooiste Feestje vinden

Eerlijk gezegd ben ik daarin nog zoekende, met name voor wat betreft het woord ‘ideaal’. Wat ik wel erg heb gemerkt is dat netwerken loont voor mij. Eigenlijk vind ik dat ook heel leuk om te doen, veel leuker dan ik aanvankelijk dacht. Mijn klanten tot nu toe kwamen allemaal vanuit mijn netwerk.

Neem hier eens een kijkje op de site van Het Allermooiste Feestje. Volg Het Allermooiste Feestje ook op haar inspirerende Instagram account & Facebook pagina.