n de nieuwe girl boss talk krijg je een kijkje in het leven van Hetty. Binnen haar bedrijf Mediamora doet ze alles rondom webdesign en online marketing. Ze geniet ervan om als ondernemer haar eigen koers te kunnen varen en ze heeft veel handige tips voor andere (startende) ondernemers. Lees je gezellig mee? Stel gerust je vragen bij de reacties.

Even voorstellen…

Mijn naam is Hetty van der Wal en ik ben 24 jaar oud. Samen met mijn vriend woon ik in het mooie Groningen in ons knusse, maar wel gasloos & CO2 neutrale, appartementje. Hier wonen we nu enkele maanden met veel plezier. De locatie is perfect. We kijken uit het op het stadion van Groningen, inclusief bioscoop en casino. Het centrum is 8 minuten fietsen en de grootste Jumbo van het Noorden is om de hoek. Ik ben best wel een lui zwijn (liever lui dan moe) dus die Jumbo om de hoek is vooral het prettigste. Ook de twee koffietentjes onder ons appartement kan ik zeer waarderen. Hier zit ik dan ook vaak te werken aan mijn bedrijf. Ten slotte vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd films en series te kijken of te gamen op de Xbox.

over haar websdesign en online marketing bedrijf Mediamora

Meer over Mediamora

Mijn bedrijf Mediamora is gespecialiseerd in webdesign en online marketing. Zowel zzp’ers als kleine bedrijven help ik bij de realisatie van hun online thuisbasis. De website is vaak het fundament van een onderneming en dit moet ofwel voor groot deel helpen in het genereren van omzet ofwel een groot deel van het bedrijf staat of valt met een (goede) website. SEO en SEA lever ik als aanvullende diensten in diverse vormen. Mijn kracht ligt daarbij in het combineren van techniek, marketing en design en dit naadloos in elkaar verwerken.

Het ontstaan van Mediamora

Ik heb altijd een interesse gehad voor computers, al sinds mijn vijfde. Toen ik twaalf jaar was, zat ik al te knutselen en te klooien in Photoshop en probeerde ik gave dingen te maken. Deze interesse is door de jaren heen langzaam verschoven naar de ‘online wereld’ en alles wat hierbij komt kijken. Het idee om te doen wat ik nu in mijn bedrijf doe is dus voortgekomen uit hobby’s en interesses.

De eerste stap richting mijn eigen bedrijf

Tijdens mijn studie had ik een minor in ondernemerschap en persoonlijk leiderschap gevolgd. Hier begonnen dus al de echte plannen. Deze minor heeft mij de kickstart gegeven om er echt voor te gaan. Alles kwam in deze minor aan bod, financiën, ondernemingsplan e.d. Ik heb hier nu nog steeds erg veel aan. Ik kan bijvoorbeeld mijn eigen boekhouding foutloos doen en mijn eigen aangiftes verzorgen. Scheelt weer een kostenpost op de balans want ik heb geen boekhouder nodig! Verder heb ik tijdens deze minor veel over mezelf geleerd waar ik vandaag de dag nog steeds de vruchten van pluk.

De moeilijkheden van een eigen bedrijf opstarten: het aanbod bepalen

Het aanbod scherp stellen was wel een dingetje. Door mijn minor had ik al diverse andere basisskills verkregen. Ook kom ik uit een ondernemersfamilie en zit mijn mindset ook op die manier in elkaar. Dit erg meehelpt in de reis als ondernemer. Maar het aanbod bleef lastig. Vooral in het begin: je wilt van alles aanbieden omdat je overal kennis over hebt. Gelukkig heb ik al vrij vroeg wel keuzes kunnen maken, dit laten vallen en dit verder uitwerken. Ondernemen is keuzes maken en knopen doorhakken. En vooral niet stil blijven staan.

Gouden tip voor andere starters: ga ervoor!

Gewoon beginnen en niet twijfelen. Lekker cheesy en standaard maar het is wel zo. Ook nog een mooie: je netwerk. Ik heb zelf een heel groot netwerk aan klanten, relaties en contacten, terwijl ik nog nooit naar een offline netwerk event ben geweest. Online netwerken kan dus zeker helpen en is mogelijk, hoewel dat natuurlijk ook van je branche afhangt. Ten slotte zou ik zeggen: gebruik je gezonde boerenverstand. Ga met mensen in gesprek en communiceer over zaken, doe veel zelfonderzoek (dan wel op advies van anderen) over dingen die je wilt weten en neem niet zo maar alles aan wat iedereen zegt. Ik zie ondernemers daar vaak stuk op gaan, met als gevolg kapitaal vernietiging, slechte samenwerkingen of domme fouten. Laat je niet voorlichten door mensen maar licht jezelf aan de hand van hun advies ook weer voor. Dus: gebruik je gezonde boerenverstand. Kan je veel geld en ergernis schelen!

Mijn eigen koers varen als ondernemer

Het feit dat ik mijn eigen koers kan en mag varen. Ik werk nog steeds in opdracht van klanten die bijvoorbeeld een nieuwe website willen i.p.v. in opdracht voor een baas. Alleen bepaal ik wel zelf hoe ik deze samenwerkingen inricht en met wie ik überhaupt zaken wil doen. Dit vind ik erg prettig. Vrijheid is weer een beetje een typisch en cheesy antwoord want als ondernemer sta je vaak 24/7 paraat voor je bedrijf en niet van 9 tot 5. Natuurlijk kun je wel avonden vrij nemen en je eigen tijden bepalen maar als je hart en je ziel in je zaak zitten, denk je ’s avonds en in het weekend ook nog na over nieuwe ideeën. Als ondernemer sta je nooit écht ‘uit’. Je moet wel een hele gedisciplineerde mindset hebben wil je bijvoorbeeld één dag gewoon niet over je bedrijf nadenken.

De werkplek van Mediamora

Mijn werkplek is de eetkamertafel, de bank en de koffietentjes. In ons knusse appartementje is geen ruimte voor een kantoor. Misschien zou ik deze in ons volgende huis wel willen hebben. Maar ik ben eerlijk: ik kan ook prima vertoeven op de bank 😉

 over haar websdesign en online marketing bedrijf Mediamora

Een dag in het leven

Idealiter sta ik om 9 uur op. Vroeg opstaan vind ik vreselijk – ik kan me ook echt niet identificeren met de mensen die om 6 of 7 uur de wekker zetten ‘om fris, geïnspireerd en vol gezonde energie de nieuwe dag te beginnen om keihard te werken aan hun bedrijf en hun droom’. Daar ben ik veel te nuchter voor. 9 uur is prima. Mocht ik ook een dagje meer uit mijn dag willen halen dan sta ik wel om 8 uur op. Maar de wekker zal niet vrijwillig om 7 uur worden gezet. Na het opstaan, inclusief routine, werk ik eerst de ochtend mailbox af. Soms is dit snel klaar en soms ben ik anderhalf uur bezig. Gedurende de dag werk ik mijn to do lijst en klantenprojecten af. Ik heb inmiddels geleerd om werk van klanten, ook wat zo gedurende de dag binnenkomt, niet direct allemaal op te pakken. Mijn klanten mogen best weten dat ze niet de enige zijn en dat ik meer zaken heb lopen. Mailtjes die in de middag binnenkomen bewaar ik soms wel eens voor de volgende ochtend. Ook de bekende 5 minuten klusjes (Wil je dit even aanpassen? Wil je dat even doen?) worden vaak de volgende dag of de dag daarop gedaan. Soms ook wel dezelfde dag hoor maar als er geen haast bij is, spreid ik dingen liever uit in mijn planning. Dit is dus eigenlijk ook nog een dikke tip: wees geen slaaf van je mailbox of een slaaf van je werk. Jij staat aan het roer, jij bepaalt.

De ideale klant vinden voor Mediamora

Mijn ideale klanten komen voort uit mijn eigen netwerk. De klanten waarmee ik graag samenwerk heb ik als klant en die brengen vaak dezelfde type personen en ondernemers weer aan. Ik heb verder niet veel criteria voor een ideale klant. Ik werk veel met vrouwelijke ondernemers maar krijg ook net zo goed aanloop van mannelijke klanten. Voor mij is het het belangrijkste dat de persoon waarmee ik samenwerk een nieuwe stap wil zetten binnen zijn of haar bedrijf en hier dedicated en gemotiveerd in is. Als klanten mij gave, uitdagende projecten kunnen geven, kan ik mega strakke creaties aan mijn portfolio toevoegen. En dat helpt mij weer een stap verder. Als ik met twaalf in een dozijn klanten moet werken waar twaalf in een dozijn websites uit rollen, zal ik mij zo onbewust profileren naar de buitenwereld en trek ik meer van dat soort klanten aan. En dat wil ik niet.

Ik kan niet leven zonder…

…mijn Macbook 😉 Die maakt al het bovenstaande toch wel mogelijk. En de Jumbo om de hoek, want liever lui dan moe.

Neem eens een kijkje op de website van Mediamora
Volg Mediamora op Instagram
Like Mediamora op Facebook