In de Girl boss talk van vandaag verteld Geeske Hogenhuis alles over haar bedrijf AardeKracht met handgemaakte sieraden en edelstenen. Van het bedenken van haar bedrijf, de eerste stappen tijdens het opzetten van haar bedrijf tot aan de lastige kant van het ondernemen: administratie. Je leest het vandaag in de Girl boss talk van Geeske. Lees je weer gezellig mee? Heb je een vraag voor Geeske, stel ze dan gerust bij de comments.

Even voorstellen…

Mijn naam is Geeske Hogenhuis, 38 jaar en ik woon met mijn man en zoon van 10 in IJlst, Friesland. Na een aantal jaar lesgegeven te hebben in Frans op een middelbare school heb ik mijn baan opgezegd.  Dit deed ik omdat deze baan totaal niks voor mij was. Ik ben daarna 10 jaar thuisblijfmoeder geweest en in de tussentijd heb ik verschillende bedrijven opgezet. Niet alles lukte maar nu ben ik al vijf jaar bezig met AardeKracht.

AardeKracht

Mijn bedrijf heet AardeKracht. Ik maak zelf sieraden van zilverdraad en edelstenen en verkoop sinds kort ook losse edelstenen. Af en toe geef ik ook workshops. De naam AardeKracht verwijst naar het feit dat aan edelstenen bepaalde krachten worden toegeschreven. Het zijn mooie cadeautjes van Moeder Aarde die je een steuntje in de rug kunnen geven.

Het ontstaan van AardeKracht

Het idee voor mijn bedrijf begon eigenlijk als hobby. Ik was vijf jaar geleden nog bezig om een coachingspraktijk op te zetten. Toen dat niet liep, had ik veel tijd over. Ik zag een leuke workshop staan voor het maken van een levensboom. Door geldgebrek kon ik daar niet naartoe gaan en dat vond ik erg jammer. Daarom keek ik op Youtube om te zien of daar een video stond over het maken van een levensboom. En inderdaad, daar vond ik het al gauw. Binnen twee weken nadat ik mijn eerste boom gemaakt had, vroegen twee mensen al of ik voor hen ook eentje wilde maken en zo is AardeKracht begonnen.

Van hobby en workshops naar verkoop

Ik heb het sieraden maken eerst als een hobby gedaan en ben het geleidelijk gaan uitbreiden naar workshops geven. Op dit moment verkoop ik ook losse edelstenen. Het moeilijkste van het ondernemen is voor mij de administratie bijhouden en het financieel rendabel maken van het bedrijf. Ik bleef het lange tijd meer als een hobby zien, maar ik wil nu graag dat ik er iets meer mee kan verdienen.

Aardekracht handgemaakt sieraden en edelstenen

Een dag in mijn leven

Ik sta gelijk op met mijn man en zoon rond 7 uur. Als zij naar school en werk zijn gegaan doe ik eerst het huishouden: was, boodschappen, schoonmaken etc. Meestal ben ik rond half 10 daarmee klaar en dan drink ik een kopje koffie. Dan ga ik bedenken wat ik die dag wil doen: sieraden maken, foto’s voor de webshop maken, een blog schrijven o.i.d. Ik werk dan meestal tot 14:00 of 15:00 uur. Rond die tijd komt mijn zoon van school en ben ik de moeder met thee en koekjes :)! ’s Middags kijk ik graag inspirerende Youtube-filmpjes of lees ik een boek. Tegen 17:00 uur maak ik het eten klaar en daarna is het familietijd en kijken we graag samen naar een leuke serie of film. Ik ga vrij vroeg naar bed rond 10 uur.

Gouden tip voor de beginnende ondernemer

Begin klein! Je kunt veel dingen eerst starten als hobby en probeer niet te moeilijk te denken. Als je eerst de druk eraf haalt dat het meteen rendabel moet worden en het bijvoorbeeld naast je werk doet, kun je rustig wennen aan het beginnen van een bedrijf.

Mijn eigen tijd indelen als ondernemer

Ik vind het allergrootste voordeel van ondernemen dat ik mijn eigen tijd indeel en dat ik vanuit huis mijn bedrijf kan voeren. Werk en privé scheiden vind ik niet moeilijk, ik kan makkelijk schakelen tussen de twee.

De werkplek voor AardeKracht

Ik werk in onze woonkeuken aan de grote keukentafel. Ik heb inmiddels heel wat kralen en edelstenen verzamelt die om me heen in kasten zijn opgeborgen!

De ideale klant vinden voor AardeKracht

Mijn ideale klant kom ik vooral tegen op de leuke markten waar ik sta. Ik kies bewust voor markten met een spirituele en alternatieve basis. Daar komen vaak mensen die een klik hebben met de symbolische betekenis van de edelstenen. Ook via social media zoals Instagram kom ik veel in contact met mensen die edelstenen mooi vinden.

Ik kan niet leven zonder…

…het gevoel dat ik de wereld een stukje mooier kan maken en mijn man en zoon natuurlijk! AardeKracht is heel belangrijk geworden in de afgelopen jaren waarin ik een aantal keren heel ziek ben geweest. Je komt er dan snel achter wat het belangrijkste is in de wereld!

Neem hier eens een kijkje op de site van AardeKracht Volg AardeKracht ook op haar inspirerende Instagram account Facebook pagina.