In deze nieuwe rubriek Girl boss talk komen ondernemende meiden aan het woord om te vertellen over hun bedrijf en over het ondernemen. Je kunt op donderdag deze rubriek lezen waarin meiden met verschillende ondernemingen hun ervaringen met je willen delen. Om je tips te geven, ervaringen uit te wisselen en wat meer te vertellen over wat hen bezighoudt binnen het ondernemen. Vandaag vertelt de eerste girl boss Gail Baselier meer over haar bedrijf Girly gift, lees gezellig mee en stel gerust je vragen via de reacties.

Even voorstellen..

Mijn naam is Gail, ik ben 19 jaar en ik kom uit Roosendaal en ik heb een studio in Eindhoven waar ik woon voor mijn studie. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding toegepaste psychologie. Deze studie vind ik super leuk en hier wil ik later ook zeker in gaan werken. Ik krijg vaak de vragen: waarom studeer je als je een eigen bedrijf hebt en waar wil je nou echt in gaan werken? Mijn eigen webshop Girly gift  is voor mij een hobby die steeds groter wordt.

Op de foto hieronder zie je mij met mijn zussen. Eigenlijk is alleen de linker mijn zus, de rechter voelt als een zus maar is een vriendin. Mijn broer staat niet op de foto.

Gail Baselier Girly gift gastblog meisje op de dijk girl boss talk.jpg

Girly gift

In mijn webshop verkoop ik alleen maar handgemaakte spullen omdat ik het leuk vind om lekker bezig zijn met m’n handen. Ik verkoop voornamelijk sieraden maar ik verkoop ook woonaccessoires, baby- en kinderartikelen zoals speenkoorden. Alles in mijn bedrijf doe ik tot nu toe zelf. Zo maak ik de spullen die ik verkoop, ik pak de bestellingen in en doe ik mijn boekhouding ook zelf.

Zo is Girly gift begonnen..

Wanneer ik precies begonnen ben met het idee voor een bedrijf weet ik niet meer. Ik maakte altijd al sieraden. Dat deed ik met mijn nicht samen omdat ik iedere vakantie bij haar logeerde. We maakten telkens weer wat nieuwe sieraden. In begin 2017 ben ik denk ik voor het eerst gaan denken over het verkopen van mijn spullen.

De stap richting je eigen bedrijf beginnen..

Het eerste wat ik heb gedaan toen ik dacht aan een bedrijf beginnen, was een Instagram aanmaken. Dit leek mij het makkelijkste om mee te beginnen. Dit was echter niet zo, het was moeilijk om op te vallen. Daarom ben ik begonnen met een Etsy account waar ik mijn handgemaakte spullen kon verkopen. Dit was fijn om mee op te starten. Toen ik hierdoor groeide, begon ik aan het bouwen van mijn eigen website. Toen ik daarmee bezig was kwam ik ook de blogs tegen van Meisje op de dijk. Deze hebben mij fijn geholpen in het maken van beslissingen. Hierna heb ik me ingeschreven bij de KvK, zodat ik ook de betalingen kon gaan regelen. Op 4 juli 2018 is mijn webshop Girly gift live gegaan!

Logo girly gift meisje op de dijk gast blog girl boss talk.png

Lastige keuze maken

De stap maken om Girly gift bij de Kamer van Koophandel in te schrijven was voor mij het lastigst. Ik wist dat als ik dit ging doen dat ik ook vaste kosten kreeg. Ik moest dus goed afwegen of mijn bedrijf al groot genoeg was om deze stap te zetten. Uiteindelijk was het een hele goede keuze om het toch te doen omdat een eigen webshop mijn klanten ook meer vertrouwen geeft.

Mijn gouden tip voor het starten van een eigen bedrijf

Mijn gouden tip is om origineel te zijn. Dit is lastig omdat er in deze tijd veel webshops zijn maar door jezelf te laten zien ben je meteen al origineel en is niemand hetzelfde als jij.

Mijn hobby delen met anderen

Wat ondernemen voor mij echt leuk maakt, is dat ik mijn hobby mag delen met veel mensen. Ik kan er op deze manier mijn tijd in stoppen en er anderen blij mee maken. Speciale wensen van klanten vind ik misschien wel het leukste, zo kan je spullen helemaal naar hun wensen maken.

Mijn werkplek

Meestal werk ik aan mijn bureau in mijn studio en als ik thuis ben, zit ik gewoon aan de eettafel. Een echte werkplek heb ik dus niet. Ik vind het fijn om op deze manier te werken omdat het zo blijft voelen als een hobby. Dit is het uitzicht vanuit mijn werkplek, dus vanuit mijn studio, heerlijk!

Uitzicht werkplekGirly gift gastblog meisje op de dijk girl boss talk.jpg

Een dag in mijn leven als student en ondernemer

’s Ochtends kom ik uit bed, maak ik me klaar voor school en ga ik naar mijn colleges. Als ik thuis kom, doe ik eerst boodschappen en dan ga ik meestal aan mijn webshop werken. Ik doe elke dag verschillende dingen van mails beantwoorden tot bestellingen maken. Er zijn dagen ook dat ik niet aan de webshop werk, mijn studie gaat voor mij voor. Ik probeer het zo optimaal mogelijk te combineren.

In het weekend zien mijn dagen er anders uit. Buiten mijn webshop heb ik nog een andere bijbaan. Hier werk ik op zaterdag ochtend zodat ik ’s middags aan school kan werken en ik op zondag tijd heb voor Girly gift.

De ideale klant voor Girly gift vinden

Het vinden van mijn ideale klant is voor mij nog een beetje een zoektocht. Dit komt waarschijnlijk omdat ik veel verschillende producten verkoop. Op dit moment focus ik me vooral op de Instagram van Girly gift omdat ik denk dat hier mijn doelgroep het meest actief is.

De voor- en nadelen van het hebben van een eigen bedrijf

Voor mij is het voordeel van mijn eigen bedrijf dat ik graag mijn vrije tijd besteed aan werken voor de webshop. Het voelt voor mij echt als een hobby en ik hoef mij nooit meer te vervelen! Een nadeel voor mij is dat het in sommige periodes van school erg stressvol kan zijn om er een webshop naast te hebben. Ik wil altijd zo snel mogelijk op mails reageren en mijn klanten zo snel mogelijk helpen. Soms voelt het dan alsof ik dit niet waar kan maken door de drukte van mijn studie.

Maak de volgende zin af..

Ik kan niet leven zonder KRALEN, zonder kralen bestond deze webshop en mijn hobby niet.

Neem eens een kijkje in de webshop van Girly gift: www.girlygift.nl

Ook een gastblog schrijven voor Girl boss talk over jouw onderneming? Stuur je naam, je bedrijfsnaam en je niche naar info@meisjeopdedijk.nl en ik neem z.s.m. contact met je op!