Vandaag verteld Dionne Knooren alles over haar ondernemingen in de nieuwe Girl boss talk. Ze is een echte onderneemster en ziet veel mogelijkheden die ze graag aanpakt. De vrijheid die het ondernemen met zich meebrengt is voor haar een groot voordeel, zo heeft ze onlangs drie maanden in Barcelona kunnen wonen én werken als digital nomad. Lees vandaag gezellig mee met het inspirerende verhaal van Dionne en stel je gerust je vragen bij de opmerkingen.

Even voorstellen..

Mijn naam is Dionne, de meeste mensen kennen mij van mijn blog Diolifestyle.nl waar ik ondertussen als zo’n zes jaar actief ben. Daarnaast heb ik in februari van dit jaar een nieuwe blog gelanceerd: Ondernemen als een baas. In december 2018 heb ik mijn vaste baan opgezegd om fulltime aan de slag te gaan als ondernemer en ik merkte dat ik met heel vragen zat. Daarom dat ik begonnen ben met een nieuwe blog over ondernemen, online marketing, online geld verdienen en carrière. Op Diolifestyle.nl schrijf ik ook over deze onderwerpen, maar dan vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring. Ondernemen als een baas is een informatieve website. Daarnaast heb ik in april mijn allereerste e-book gelanceerd over Pinterest marketing; hoe je door middel van Pinterest heel veel organische (gratis dus!) traffic naar je website of webshop kunt krijgen en daarnaast hoe je elke maand honderden euro’s kunt verdienen met affiliatie marketing via Pinterest.

De afgelopen drie maanden heb ik als digital nomad in Barcelona gewoond en nu ben ik weer terug in Nederland waar ik tijdelijk (drie maanden) op een fulltime interim opdracht zit bij een farmaceutisch bedrijf. Daarnaast werk ik nog als freelancer voor allerlei soorten klanten.

_MGL0459-2.jpg

Mijn werk als ondernemer

Vanuit Diolifestye.nl werk ik als freelance digtial marketeer wat inhoudt dat ik allerlei social media- en Google campagnes maak voor allerlei klanten, aan de slag ga met content marketing of online marketing advies geef. Daarnaast ben ik druk bezig met het creëren van een passief inkomen door middel van een affiliatie marketing en beleggen en ben ik al 2,5 jaar een vaste blogger voor Relatieplanet. Daarnaast schrijf ik elke week meerdere artikelen voor Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas en werk ik ook regelmatig samen met allerlei bedrijven waarvoor ik gesponsorde artikelen schrijf.

Het idee voor Diolifestyle.nl

De ondernemer zit er al vanaf kleins af aan in. Echter wilde ik eerste een paar jaar werkervaring op doen en voor een baas werken. Zo heb ik heb ruim drie jaar lang voor twee verschillende agencies gewerkt. Tijdens mijn tijd daar heb ik voor allerlei soorten klanten in verschillende branches gewerkt en daardoor een groot netwerk opgebouwd.

In 2013 ben ik begonnen met mijn blog Diolifestyle.nl en toen ik begon met mijn eerste fulltime baan, ben ik mijn blog steeds meer gaan uitbouwen. Doordat mijn blog als een soort portfolio diende, kreeg ik ook steeds meer freelance opdrachten. In 2018 merkte ik dat alle freelance opdrachten eigenlijk niet meer te combineren waren naast een fulltime baan. Ik kreeg zoveel opdrachten, dat ik vaak het weekend en door de week in de avond door bleef werken of ‘nee’ moest verkopen. Daarom heb ik in december 2018 ontslag genomen en ben ik voor mijzelf begonnen.

Ondernemersplan als start van een eigen onderneming

Het schrijven van een ondernemersplan met daarin duidelijke doelen en verschillende soorten inkomstenbronnen. Als je niet weet wat je doel is en hoe je geld wilt verdienen, doe je maar wat en weet je niet welke richting je op gaat. Vervolgens heb ik mijn website laten upgraden en via LinkedIn gedeeld dat ik werkzaam was als freelance online marketeer. Daarnaast ben ik veel bedrijven gaan aanschrijven (koude acquisitie) en gevraagd of ze op zoek zijn naar een freelancer. Nu werk ik voor allerlei bedrijven via online marketing agencies en bouw ik ondertussen hard aan mijn twee blogs.

Work in progress

Onzekerheid qua geld vond ik moeilijk tijdens het opstarten van mijn onderneming. Hoewel ik écht niet mag klagen qua omzet, is het wel wennen dat je opeens niet meer elke maand een mooi bedrag op je rekening gestort krijgt. Bij de agencies kreeg ik elke maand een goed salaris, dus dat is wennen. De balans tussen werk en privé was al niet zo goed toen ik nog in dienst werkte en in het weekend en de avond deed freelancen, maar op het moment is het alleen maar verslechterd.. Work in progress. 😉

Gouden tip voor startende ondernemers: go for it!

Go for it! Wat je grootste droom ook is, go for it. Als het écht jouw grootste droom is, dan ben je bereid er keihard voor te werken. Dan gaat het helemaal goed komen.

Omring je door de juiste mensen, als je wilt groeien zijn vaak de mensen in je omgeving die je proberen terug te trekken en die zeggen dat je blij moet zijn wat je al hebt. Dit is funest als je als ondernemer aan de slag wilt.

Het leukste aan ondernemen

Dat is voor mij de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Daarom kon ik mijn droom waarmaken en ruim drie maanden in Barcelona wonen en werken. Maar ook de vrijheid om bij veel bedrijven in de keukens te kijken en je eigen klanten uit te kiezen. Dat kan niet als je voor een agencie werkt.

Werkplek: van Barcelona tot de slaapkamer

Hoewel ik net natuurlijk in Barcelona heb gewoond en nu tijdelijk drie maanden op kantoor zit bij de interim opdracht, spendeer ik alleen de weekenden en de avond op mijn kantoor. De slaapkamer is omgetoverd tot een fijne werkplek waar ik nog steeds heel erg blij mee ben!

IMG_9399.JPG

Een dag in het leven van Dionne..

De dag begin ik met het checken van mijn mail, zodat ik weet wat er speelt en of er brandjes zijn die ik moet blussen en beantwoord ik de meest urgente mails. Vervolgens zet ik mijn mail en alle andere notificaties uit, zodat ik vervolgens ongestoord aan de slag kan met mijn werk.

Ik vind het erg prettig om op tijd te beginnen, dus mijn werkdag begint altijd om 7.00. Elke ochtend maak ik een to-do lijst die ik opschrijf in mijn notitie boekje, zodat ik dat als leidraad heb. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Check ik alle Google AdWords campagnes en werk ik aan de nieuwe online marketing strategie. Ondertussen word ik meerdere keren gebeld of ‘gestoord’ door collega’s die iets willen vragen of met een nieuw idee komen. Daarna is het tijd voor een brainstormsessie voor een campagne die er aan zit te komen. Vervolgens is het lunchtijd en na lunch loop ik weer mijn mail door en beantwoord ik de meest urgente mails en ga ik aan de slag met het uitwerken van de uitkomsten van de brainstormsessie. Vervolgens ga ik verder werken aan mijn SPRINT voor deze week en ga ik verder met het uitbouwen van de community en het onderzoeken wat de nieuwe manieren zijn om mensen aan je te binden. Aan het eind van de dag werk ik mijn mail bij en rond 17.00 klap ik mijn laptop dicht en ga ik naar huis.

Eenmaal thuis klap ik regelmatig de laptop open om aan de slag te gaan met alle andere freelance opdrachten waar ik naast mijn interim opdracht aan werk.

Diolifestyle - Foto 21 - A lott of me - Lotte Geusebroek

De ideale klant vinden

Dit zijn voor mij bedrijven die inzien hoe belangrijk online marketing is en ook voldoende budget hebben om te investeren in online marketing en dat ook durven te doen. Want met een budget van €350,- per maand kom je nergens.

De voor- en nadelen van ondernemen

Voordeel: de vrijheid en het feit dat hoe harder je werkt, hoe meer je verdient. Op dit moment ben ik elke week zo’n 50 uur declarabel, dat betekent dat ik nu ook veel geld verdien: een ‘salaris’ voor 50 uur per week. Als je voor een baas werkt, krijg je nooit meer betaald dan die 40 uur waarvoor je werkt.

Nadeel: Ik mis soms collega’s om mij heen. Daarom dat ik aan het kijken ben om een werkplek te huren bij Hasthag Workmode voor drie dagen per week, zodat je toch naar buiten gaat en het gevoel hebt dat je naar kantoor gaat en toch een soort van collega’s hebt. Daarnaast ben ik veel productiever op kantoor, dan thuis.

Ik kan niet leven zonder…

Internet! Door de komst van internet zijn er zoveel onwijs toffe kansen die je als bedrijf of als freelancer kunt aangrijpen. Iedereen kan locatie onafhankelijk geld verdienen als je wil. Daarnaast is het heel fijn dat de informatievoorzieningen enorm verbeterd zijn en iedereen toegang heeft tot kennis.

Website: Diolifestyle.nl & Ondernemen als een baas

Social media Diolifestyle.nl: Instagram & Facebook

Social media Ondernemen als een baas: Facebook

GIRL BOSS TALK: DIONNE VAN DIOLIFESTYLE.NL OVER HAAR ONDERNEMINGEN