Vandaag vertelt Kaatje in Girl boss talk van alles over haar webshop Beads 99 waarin zij sieraden en accessoires verkoopt die zij deels zelf maakt. Omdat ik zelf ook eigenaresse ben van een sieraden webshop vind ik het enorm leuk om van iemand anders te horen hoe zij alles doet! Extra leuk van deze Girl boss talk is dat Kaatje uit België komt en daar  de markt wil veroveren met haar creativiteit. Ze kan niet leven zonder het ondernemerschap en combineert haar webshop met een bijbaan én een studie, super knap! Lees je weer gezellig mee?

Even voorstellen..Kaatje beads 99 gastblog girl boss talk meisje op de dijk.jpg

Mijn naam is Kaatje, ik ben 20 jaar en ik woon in de stad Mechelen, België. Sinds juli 2018 heb ik ervoor gekozen om student-zelfstandige te worden. Ik wilde naast een studentenjob, ook graag creatief bezig zijn in mijn vrije tijd. Zodoende heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: Beads 99.

Beads 99

In mijn webshop verkoop ik juwelen  en accessoires. Sommige items maak ik zelf en anderen koop ik in. De handgemaakte juweeltjes moet ik dus steeds zelf maken. Ik vind het leuk om ideeën te bedenken en dan tot een mooi resultaat te komen. Soms is het wel moeilijk om heel verfijnde juweeltjes te maken waardoor ik dus ook wel wat juwelen inkoop. Doordat ik een éénmanszaak heb, doe ik eigenlijk alle taken die er zijn. Het ene vind ik wat leuker dan het andere maar dat hoort erbij.

Van studie ontwijkend gedrag tot een goed idee

Het was juni 2018 en ik had examens. Ik denk dat studenten zich hier wel in kunnen vinden want alles is leuker dan studeren op dat moment. Ik volgde wat juwelenaccounts op Instagram alleen vond dit ik die items vaak heel duur voor wat het is. Zo kwam ben ik op het idee gekomen om zelf juweeltjes te maken en verkopen. Ik verkoop de items voor een betaalbare prijs zodat ook jongeren met de nieuwe trends kunnen meegaan.

Een dag in mijn leven..

Op maandag heb ik geen les en slaap ik altijd lekker uit. Op de andere weekdagen ga ik naar school. Soms werk ik daarna voor school en soms begin ik meteen met het inpakken van de bestellingen. Ik vind het heel leuk om te koken dus daar help ik graag aan mee. Na het eten ben ik vaak aan het zoeken naar leuke ideeën voor mijn juweeltjes en denk ik na over hoe ik Beads 99 succesvoller kan maken. Momenteel ben ik ook nog bezig met het behalen van mijn rijbewijs en naast mijn webshop heb ik ook nog een studentenjob (de Nederlandse bijbaan). Het zijn soms drukke dagen waardoor ik ook echt kan genieten van een rustig dagje. Geen enkele dag is hetzelfde maar ik ben toch zeker elke dag bezig met het ‘runnen’ van Beads 99.

Een overzichtelijke werkplek

Momenteel is mijn werkplek de living van het huis waar ik woon. Zoals je kunt zien op de foto is dit geen ideale situatie. Ik moet steeds alles pakken en weer opbergen en dat is heel tijdrovend. Om dit probleem op te lossen, ga ik tijdens de paasvakantie een oude kamer omtoveren naar mijn eigen ‘kantoor’. Ik kijk er naar uit om straks mijn eigen plekje te hebben wat overzichtelijk en ordelijk is! Zo heb meer tijd om nieuwe dingen te verzinnen, daar kijk ik nu al naar uit.

Kaatje beads 99 werkplek gastblog girl boss talk meisje op de dijk.jpg

Van proberen kun je leren..

De eerste stap die ik heb gezet tijdens het opstarten van Beads 99 was het kopen van  materiaal om eerst dingen uit te proberen. Ik wilde eerst zien of ik wel handig en creatief genoeg was om zelf juweeltjes te ontwerpen. Ik kocht dus heel wat onderdelen en ik ging ermee aan de slag.

Goede leveranciers vinden

Tijdens het opstarten van Beads 99 vond ik het moeilijkste om goede leveranciers te vinden. Ik zocht op het internet websites waarop ik onderdelen kon kopen. Er zijn niet echt Belgische websites waardoor ik steeds op Nederlandse websites moet bestellen. Hierdoor zijn de verzendkosten vaak hoger. Ik vond het moeilijk om de ‘perfecte’ website te vinden. Ik heb graag dat deze overzichtelijk en makkelijk te gebruiken is. Daarna moest ik ook nog op zoek naar een geschikte en betaalbare groothandel die juweeltjes verkoopt omdat ik graag betaalbaar wil blijven voor mijn klanten.

Zelf bepalen wat je doet

Het leukste van ondernemen vind ik dat ik mijn eigen ding kan doen. In de meeste gevallen kun je zelf kiezen wanneer je wat doet. Als je een idee hebt dan kun je dat uitwerken en als je klanten dat dan waarderen is dat dubbel zo leuk! Ik vind het ook enorm leerrijk om als student al wat ervaring op te doen op de arbeidsmarkt.

Mijn gouden tip voor startende ondernemers

Overhaast niets! Doe eerst voldoende research en schrijf de ideeën die je hebt uit. Zorg ook dat je weet of er vraag is naar je producten. Ik was zo enthousiast om te beginnen met mijn eigen bedrijf waardoor ik in het begin overhaaste keuzes heb gemaakt die niet altijd de beste waren. Hier heb ik soms nog wat spijt van.

De ideale klant vinden voor Beads 99

Mijn grootste doelgroep is vrouwen tussen de 18 en 24 jaar. Daarnaast wil ik ook iets oudere of jongere vrouwen bereiken. Ik heb in het begin veel mensen gevolgd op Instagram met mijn profiel waardoor ik wel wat volgers heb gekregen. Ik heb onlangs ook visitekaartjes gemaakt die ik in enkele zaken in Mechelen heb gelegd om zo hopelijk nog meer mensen mijn bedrijf te laten leren kennen.

Kaatje beads 99 sieraden gastblog girl boss talk meisje op de dijk

 

Neem eens een kijkje in de webshop van Beads 99: www.beads99.be

Volg Beads 99 op Instagram