In de nieuwe Girl boss talk verteld Chantal alles over haar bedrijf LionessDesign en hoe het ondernemen haar bevalt. Zo vindt zij het heerlijk om zelf haar tijd in te delen en het gevoel zelf verantwoordelijk te zijn voor haar succes is voor Chantal een voordeel van ondernemen. Het instabiele inkomen de weinig financiële zekerheid zijn voor haar de minder makkelijke kanten van ondernemen. Lees je gezellig mee met het inspirerende verhaal van webdesigner en digital marketeer Chantal? Stel bij de comments gerust je vragen!

Even voorstellen..

Mijn naam is Chantal, ik ben 25 jaar en woon sinds twee jaar in Bussum samen met mijn vriend. Wij hebben allebei een eigen webdesign bedrijf en werken veel samen. We vullen elkaar heel erg goed aan. Ik ben namelijk, voor een webdesigner, helemaal niet zo technisch. Gelukkig is dat tegenwoordig ook niet meer zo belangrijk. Toch is het fijn dat mijn vriend dat juist wel is en dat hij verstand heeft van coderen. Zo kan ik altijd bij hem terecht wanneer ik ergens tegenaan loop. Ik ben op mijn beurt weer sterker in design en online marketing. Zo vormen wij een goed team!

LionessDesign

Met mijn bedrijf LionessDesign help ik ondernemers in uiteenlopende branches om meer resultaten te behalen met hun website. Met behulp van bewezen marketingstrategieën zet ik een doelgerichte website neer die bijdraagt aan het behalen van de online doelen. In principe doe ik zelf alle werkzaamheden binnen mijn bedrijf; het opzetten van een strategie, het ontwerpen van de website, het schrijven van sterke content, het onderhouden en monitoren van de website en het bijstellen van de strategie op basis van verkregen data. Zo kan ik het maximale uit de website halen.

Laptop-Mockup-LionessDesign.jpg

Het ondernemen begon met het verkopen van mijn tekeningen

Al vanaf dat ik heel klein was heb ik mij altijd beziggehouden met creëren. Vooral met tekenen en schilderen kon ik uren zoet zijn. Op een gegeven moment kwam ik op het idee om mijn tekeningen te gaan verkopen. Ik heb toen samen met mijn vriend mijn eerste website gemaakt. Ik merkte dat ik het maken van de website leuker vond dan het tekenen zelf en ben mij hier steeds meer in gaan verdiepen. Ik studeerde nog en wilde graag wat bijverdienen. Zo ben ik op het idee gekomen om websites voor andere mensen te gaan maken en zo is LionessDesign ontstaan.

De eerste stappen richting mijn eigen bedrijf

Uiteindelijk bleek mijn studie niet te zijn wat ik ervan verwacht had. Ik ben toen gestopt met school en heb mij in één keer in mijn bedrijf gestort; ik ben meteen als fulltime freelancer aan de slag gegaan. De eerste stap was het maken van een logo en website voor LionessDesign. Toen dit eenmaal stond, ben ik aan mijn portfolio gaan werken. Ik heb eerst een gratis website gemaakt voor mijn tante en vervolgens voor een klein bedrag voor een aantal echte opdrachtgevers aan de slag gegaan.

Het moeilijkste om te doen tijdens het starten LionessDesign

In het begin had ik de grootste moeite met sales. Ik wist niet hoe ik mijzelf moest verkopen aan echte bedrijven en hoe ik hen kon motiveren om met mij aan de slag te gaan. Ik vond het heel spannend om gesprekken aan te gaan met potentiële klanten en dit ging ten koste van mijn sales pitch. Ik was onzeker. Na meer en meer gesprekken te hebben gevoerd gaat dit nu een stuk beter, hoewel ik vaak nog steeds een beetje zenuwachtig ben. Ik heb geleerd de waarde van mijn diensten in te zien en dit te communiceren naar potentiële klanten. Zolang ik mij in het gesprek focus op het proces, de waarde van een goede website en mijn ideeën, hoef ik mijzelf niet écht te verkopen. Dat heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven.

Actie ondernemen is het belangrijkste

Mijn gouden tip voor het starten van een bedrijf is eigenlijk niet echt een tip. Je moet het gewoon gaan doen. Als je het echt graag wilt dan kom je er wel. Wacht niet tot je alles tot in de puntjes hebt uitgewerkt. Adaptatie is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Laat je bedrijf met je mee groeien. Leer door te doen. En het allerbelangrijkste: focus je op de waarde die jij levert en jouw passie voor je vak, geld volgt dan vanzelf.

Samenwerking, uitdaging en groei 

Het leukste van ondernemen vind ik het samenwerken met andere ondernemers en een verschil maken voor hun bedrijf, mezelf uitdagen om steeds beter te worden, te zien hoe mijn bedrijf groeit en 100% verantwoordelijk zijn voor mijn eigen succes.

De werkplek van LionessDesign

Ik woon in een souterrain; een mooi woord voor kelder. Of hoe ik het liever noem: onze bunker! Het grootste gedeelte van ons appartement bevindt zich namelijk onder de grond. De “keuken” is de enige kamer met ramen. Hier hebben wij dan ook een fijne woon- en werkplek van gemaakt. Mijn computer staat op de keukentafel. Hier breng ik het grootste gedeelte van mijn dag door, samen met mijn twee gezellige baby parkietjes.

Girl boss talk Chantal-Spijkstra-Lionessdesign.jpg

De ideale klant van LionessDesign bereiken

Het overgrote deel van mijn klanten bereik ik door het sturen van mails naar bedrijven die een website hebben welke een opfrisbeurt kan gebruiken. Ik zoek naar bedrijven die goed lopen, veel potentie hebben en waarvoor een nieuwe website heel waardevol zal zijn. Verder krijg ik een deel van mijn klanten via social media. Vooral door actief te zijn in Facebookgroepen heeft mij veel nieuwe klanten opgeleverd.

Een netwerk met andere ondernemers

Ondernemen kan best eenzaam zijn. Wat voor mij heel erg geholpen heeft is de juiste mensen om mij heen hebben. Mensen die mij motiveren, inspireren en die vooral heel positief in het leven staan. Ik heb het geluk dat mijn vriend, mijn broertje en mijn beste vriend allemaal een eigen bedrijf hebben. Wij komen één in keer in de maand bij elkaar om elkaar te helpen, nieuwe ideeën te bespreken, successen te vieren en elkaar te motiveren. Ondanks dat wij allemaal actief zijn in verschillende branches is dit voor ons een heel waardevol moment en geeft het ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan.

Neem hier eens een kijkje op de site van LionessDesign. Volg LionessDesign ook op haar mooie Instagram account & Facebook pagina.