Vandaag stel ik twee enthausiaste bloggers aan jullie voor: Anne & Evelyne van BlogBosses. Een aantal weken geleden volgde ik bij hen een SEO cursus wat me enorm veel nieuwe inzichten heeft gegeven. Daarom vond ik het extra leuk toen zij een berichtje stuurden voor het schrijven van gastblog. Voor Anne en Evelyne is het indelen van je eigen tijd een enorm voordeel van het ondernemen. Lekker met de hond kunnen wandelen wanneer je zelf wil. En werken vanuit huis, in plaats van een drukke werkplek. Een nadeel van ondernemen is voor hen dat je inkomsten erg variabel zijn en dat je in de opstartfase sowieso meer tijd moet investeren dan het oplevert. Lees je gezellig mee? Stel gerust je vragen bij de comments.

Even voorstellen…

Wij zijn Evelyne (27) en Anne (27) van BlogBosses. Je kent ons waarschijnlijk als blogmeisjes van BlogBosses. We hebben een enorme passie voor bloggen en het samenbrengen van mensen met dezelfde passie.

De eerste keer dat we elkaar leerden kennen was tijdens een blogger meet-up in Utrecht. En we hadden zo’n klik dat we een paar maanden samen later een bedrijf zijn gestart. Gek hoe dingen lopen hè?

We wonen allebei in regio Utrecht. Evelyne in Leusden en Anne in IJsselstein. We hebben allebei een liefje, een hond (die elkaar dan weer echt niet mogen) en liefde voor muziek. Anne misschien net iets meer, want haar vriend is DJ. En Evelyne droomde er vroeger altijd over om als DJ door het leven te gaan. Zo nam ze cassettes op waarop ze meeblèrde (geen gehoor haha) en mixte ze nummers aan elkaar.

BlogBosses

In 2018 zijn we BlogBosses gestart, omdat we een platform misten waar bloggers hun skills konden verbreden en inspiratie op konden doen. Daarnaast merkten we dat bloggen soms een eenzame bezigheid is in je eentje, daarom organiseren we offline events waar bloggers samenkomen. Denk aan blogger meet-ups, netwerklunches- en borrels, samenwerkdagen en diverse workshops om dieper op het blog vak in te gaan. In mei en september staan er weer toffe dingen op de planning en we hebben in april een online blog challenge georganiseerd.

Girl boss talk: Anne & Evelyne over BlogBosses

Geen spijt van deze keuze

Eigenlijk is het spontaan zo gelopen. Evelyne was al een tijdje onderneemster en Anne dacht er over om onderneemster te worden. En omdat we het professioneel wilden aanpakken was de eerste stap om BlogBosses in te schrijven bij de KvK. Nog geen moment spijt van gehad!

De eerste stappen richting BlogBosses als bedrijf

We vinden het heel belangrijk om helder te hebben wie we zijn, welke rol we in het bedrijf hebben en hoe we alles doen. Daarom hebben we eerst een paar keer afgesproken om elkaar beter te leren kennen. Daarna hebben we ons ingeschreven bij de KvK en juridisch dingen vast laten leggen. Marketing technisch hebben we rond dezelfde tijd een website en onze socials de lucht in geschoten.

Naamsbekendheid opbouwen

We wilden graag heel snel van alles organiseren, maar merkten dat naamsbekendheid nog wel een dingetje was. Hierdoor hadden we weinig aanmeldingen voor offline evenementen. Heel realistisch gezien is dat ook normaal hoor, maar we wilden gewoon te veel en te snel. Nu merken we dat we steeds meer naamsbekendheid krijgen en bloggers ons weten te vinden. Super leuk om te zien hoe je in zo’n korte tijd een band kan opbouwen.

Gouden tip voor andere ondernemers

Heb lef. Met lef heb je de halve wereld. Je moet durven investeren in jouw concept en niet opgegeven ook al zit het even tegen. We weten dat het lastig is, maar je komt zo veel verder met de juiste mindset!

Voordelen van ondernemen: eigen tijd indelen & doen waar je energie van krijgt

Vooral dat we onze eigen tijd in kunnen delen en taken kunnen doen waar we allebei energie van krijgen. We vullen elkaar wat dat betreft erg goed aan. Anne vindt blogs schrijven echt tof. Evelyne houdt zich bezig met het stukje marketing en redigeren. En soms wisselen we onze rollen. Ook leuk om te weten is dat Anne extravert is en Evelyne introvert is.

De werkplek van BlogBosses

We werken voornamelijk vanuit ons eigen huis, maar spreken af en toe af. Dit doen we omdat we merken dat we dan nog beter met elkaar kunnen sparren, inspiratie krijgen en het natuurlijk ook gezelliger is dan alleen thuis zitten.

Girl boss talk: Anne & Evelyne over BlogBosses

Een dag in het leven bij BlogBosses

We beginnen de dag met een ontbijtje en een wandelingetje met de hond. Daarna gaat de laptop open en kijken we in Google docs wat er nog op ons to-do lijstje staat. Ook houden we elkaar scherp door via WhatsApp te checken wat er die dag nog moet gebeuren. Ken je WhatsApp web al? Dan kun je gewoon ‘appen’ via jouw laptop. Ideaal!

Het gebruik van hashtags

Wij zetten social media en onze website in om bloggers te bereiken. Op social media zoeken we op bepaalde hashtags. Daarnaast vinden we het tof om te zien dat onze doelgroep ons organisch ook heel goed weet te vinden. We gebruiken Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter en interviewen regelmatig bloggers die het interview ook weer delen met hun volgers.

Maak de volgende zin af: Ik kan niet leven zonder…

bloggen! We zijn bloggers in hart en nieren hè!

Blog: BlogBosses

Social media: instagram.com/blogbosses | facebook.com/blogbosses