Sinds het tweede jaar van mijn studie (Pabo) heb ik mijn eigen bedrijfje. Dit begon met alleen een webshop en nu heb ik daar een blog en een YouTube kanaal bij. Zowel een voltijd studie als een eigen onderneming kost veel tijd. Om op beide vlakken goed te presteren, is het belangrijk om een goede balans te vinden. Hoe ik mijn webshop combineer met mijn studie lees je in dit artikel. Misschien heb je er zelf iets aan of kan ik je hiermee inspireren, laat dit zeker weten bij de reacties.

Op mijn 20e besloot ik om een andere studie te gaan doen. Ik studeerde eerste verpleegkunde maar dit bleek uiteindelijk niet goed bij mij te passen. In 2016 begon ik daarom aan een nieuwe opleiding (Pabo) omdat ik leerkracht wil worden. Door mijn ervaring als student ging het eerste studiejaar mij erg goed af. Ik haalde mijn tentamens in één keer en ik haalde een hoog punt voor mijn stage. In de zomervakantie ben ik met het uitdenken van mijn eigen bedrijfje Meisje op de dijk begonnen. Ik wist toen al dat ik naast mijn studie tijd over had en ik had op dat moment geen andere bijbaan waar ik tijd aan moest besteden.

In het tweede studie jaar van mijn opleiding was ik in mijn vrije tijd veel aan het werk voor de webshop. Er komen veel dingen bij een webshop kijken zoals: foto’s maken, inkopen, producten in de webshop zetten, social media bijhouden en het inpakken en verzenden. Mijn passie voor de webshop groeide met de dag en ik was er elke dag mee bezig. Ik kreeg veel nieuwe ideeën die ik het liefst allemaal tegelijk wilde uitwerken. Ik merkte alleen dat mijn leven een beetje een chaos werd. Studeren, inpakken, stage lopen, social media, inkopen, bloggen en vloggen, alles liep allemaal door elkaar heen en ik had op sommige dagen geen idee meer waar ik nou eigenlijk mee bezig was.

Sinds afgelopen zomervakantie (2018) ben ik daarom meer gaan nadenken over hoe ik structuur krijg in mijn werkzaamheden voor de webshop en voor mijn studie. Dit was/is voor mij belangrijk zodat ik efficiënter kan werken en ik niet van alles maar een beetje doe. Dit is best een puzzel en het blijft nog steeds een werkpuntje van mij. Snel even dit, dat even tussendoor.. Dat zijn dingen waar ik mezelf vaak voor moet beschermen zodat mijn hoofd niet overloopt van alle dingen die ik wil/moet doen.

Om meer structuur te krijgen heb ik iets simpels gedaan. Iets wat jij ook makkelijk kan doen. Namelijk: het kopen van twee agenda’s. De ene agenda gebruik ik voor mijn studie. Hierin schrijf ik op wanneer ik stage- of schooldagen heb, wanneer mijn tentamens zijn, welk huiswerk ik moet maken etc. De andere agenda is voor mijn werk. Hierin schrijf ik wanneer ik ga inkopen, wanneer ik een bepaalde blog moet schrijven en wanneer deze online komt. Ook schrijf ik in mijn werk agenda wanneer ik orders ga inpakken. Dit helpt mij enorm om meer structuur te krijgen. Ik probeer dan alleen die dingen te doen die bij die dag in mijn agenda staan. Op sommige dagen kan ik wat vooruit werken zodat ik het op andere dagen weer rustiger heb.

Voor mij werkt het bijhouden van twee agenda’s op dit moment erg goed. Wie weet dat dit in de toekomst zal veranderen. Misschien heb jij nog een handige tip? Laat dit dan weten bij de reacties.

Volg Meisje op de dijk via Bloglovin’, Instagram, FacebookYouTube en neem een kijkje in de webshop