Het beginnen van een eigen bedrijf zonder geld klinkt misschien onmogelijk maar dat is het absoluut niet. Het is inmiddels 2019 en er zijn nu veel mogelijkheden om zonder of met weinig geld je eigen bedrijf te beginnen. Ik hoor je denken: Hoe doe je dat dan? Dat vertel ik je in dit artikel!

Begin een online onderneming

Je kunt zelf een webshop maken en beginnen met de gratis variant van de aanbieder. Als je het niet erg vind om klein te starten dan is dit de ideale oplossing om gratis je bedrijf te beginnen. Als je eenmaal meer verkopen hebt, kun je uitbreiden naar de betaalde variant die meer opties bieden. Zo kun je eerst wat kapitaal opbouwen en daarna verder groeien. De voorraad van je webshop kun je ook zelf maken en later inkopen doen bij een groothandel.

Begin een blog

Met een blog kun je meer geld verdienen dan je wellicht denkt. Als je een goede niche hebt (lees in mijn e-book hoe je die kunt vinden klik) voor je blog en je schrijft doelgerichte artikelen dan zijn er verschillende manieren om geld met je blog te verdienen. Je kunt advertenties plaatsen op je blog. Daar heb je geen minimum aantal bezoekers voor nodig. Je hoeft alleen een account aan te maken bij Google Adsense en de advertentie te plaatsen op je blog. Als je blogger bent kun je ook gesponsorde artikelen schrijven voor bedrijven. Je kunt deze bedrijven zelf benaderen of je kunt je inschrijven bij bureaus die dit voor je regelen. Ga wel alleen samenwerkingen aan die passen bij je niche en bij wat je als blogger wilt uitstralen. Anders zul je er een hoop bezoekers mee verliezen.

Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram is helemaal van deze tijd. Veel jongeren willen influencer worden omdat zij zien dat de grotere accounts mooie spullen krijgen of betaald worden voor het maken van foto’s. Ook jij kunt een succesvolle influencer worden. Je hebt er alleen goede foto’s, mooie filters en discipline voor nodig. Als je nog niet genoeg volgers hebt om gesponsorde content, in samenwerking met bedrijven, te plaatsen kun je alsnog geld verdienen met je Instagram account. Je kunt net als op je blog ook met Instagram gebruik maken van affiliate marketing. Denk wel goed na over in welke mate je dit doet. Als je een succesvolle influencer wilt worden, moet je namelijk een voorbeeldrol aannemen en niet overkomen als iemand die veel geld wil verdienen aan haar volgers.

Je kunt daarom eerst tijd steken in het opbouwen van een succesvol personal brand waarmee je meer volgers krijgt. Het vertrouwen in jou als influencer woordt dan steeds groter en er zullen meer bedrijven een samenwerking met je willen aangaan.

Drie manieren om een eigen bedrijf te beginnen zonder geld, op een rijtje

  1. Een website of webshop maken met de gratis varianten van aanbieders is een manier om met weinig geld een eigen bedrijf te beginnen. Je hebt geen huur van een bedrijfspand en je kunt je eerste omzet verdienen zonder hier zelf in te investeren.
  2. Het beginnen van een blog en daar geld mee verdienen is ook een manier. Dit kun je doen door het schrijven van gesponsorde artikelen, het plaatsen van advertenties en het inzetten van affiliate marketing.
  3. Ook kun je influencer worden op Instagram en geld verdienen met affiliate marketing en later ook met het plaatsen van gesponsorde foto’s.

Zelf ben ik mijn webshop in 2017 begonnen met een heel laag start kapitaal en kon ik elke maand verder uitbreiden. Op dit moment staan er in mijn webshop 320 artikelen op voorraad. Ik weet hoe het is om heel klein te beginnen en als je echt doorzet en ervoor gaat dan kun jij ook een heel mooi bedrijf opbouwen met weinig tot geen geld!

Lees ook: Vijf waardevolle tips die ik vandaag zou gebruiken als ik mijn eigen bedrijf zou beginnen.

Heb jij nog een goede tip voor een startende ondernemer of hoe je geld kunt besparen bij het starten van een eigen bedrijf? Laat het weten bij de reacties.