Het is vandaag de eerste dag van het nieuwe jaar: 2019! Een nieuw jaar zal voor mijn blog ook een andere aanpak betekenen. Ik ben vorig jaar in januari begonnen met deze blog naast de webshop. Ik had veel zin om te schrijven alleen wist ik nog niet goed waarover. Ik wilde persoonlijke dingen vertellen maar er moest wel een koppeling zijn met mijn bedrijfje Meisje op de dijk. Kort daarna begon ik met mijn YouTube kanaal waar ik allerlei video’s heb geüpload het afgelopen jaar, van vlogs tot video’s over ondernemen. Met een kritische blik heb ik gekeken naar wat er op mijn blog en YouTube kanaal is verschenen. Het eerste wat opvalt is dat ik niet consistent was met het plaatsen van artikelen en video’s. Sinds een paar maanden ben ik het bloggen gaan oppakken waarna ik al snel verschillende (betaalde) samenwerkingen aangeboden kreeg. Dit was voor mij een groot compliment en het gaf mij het duwtje in de rug om door te gaan met bloggen en het als een echt onderdeel van Meisje op de dijk te gaan beschouwen.

Meisje op de dijk blog

De naam Meisje op de dijk is bewust bedacht zonder specifieke woorden erin die gaan over wat ik doe. Meisje op de dijk is als het ware een soort bijnaam omdat ik een meisje ben (goh) en ik met liefde met mijn familie in een dijkhuis ben opgegroeid. Ik wilde iets voor mezelf gaan doen en zo ontstond een paar weken later mijn eigen sieraden webshop. Achteraf ben ik heel blij dat ik niet voor een naam als Beads by Dana of Dana’s beads of iets in die richting heb gekozen. Er is niets mis met zo’n naam maar ik kan met de naam Meisje op de dijk meer dan alleen een sieraden webshop hebben.

Meisje op de dijk wil namelijk iets betekenen voor vrouwen, ongeacht hun leeftijd, die ergens voor willen gaan.Wil je een eigen webshop of bedrijf? Dan kan dat. Wil je een webshop naast je studie? Dan kan dat. Ik heb deze keuze 1,5 jaar geleden ook gemaakt en ik sta ervan versteld wat ik er allemaal door heb bereikt en wat ik heb mogen doen. Niets gaat vanzelf maar met vallen en opstaan kom je zeker waar je wilt zijn.

Om jullie te kunnen motiveren en inspireren heb ik een andere aanpak voor mijn blog en YouTube kanaal bedacht. Niet meer random een artikel of een video maar meer structuur en duidelijkheid. Voor jullie en voor mezelf. Hieronder staat het vernieuwde content schema voor het komende jaar. Door op de link hieronder te klikken kun je hem beter bekijken.

Content schema 2019

Zoals je ziet ga ik vanaf nu elke maand een nieuw thema introduceren binnen de naam: Jij bent de baas #JBDB. Jij bent de baas gaat over ondernemen, de start van een eigen bedrijf en het hebben van een bedrijf/webshop. Het zal van alles omvatten rondom social media, een website bouwen, de kosten, administratie en veel meer. Het gaat altijd over jou want jij bent de baas over jouw leven.

Everything is a choice.

Met het nieuwe content schema zal ik meer diepgang geven en gaat het mij meer om de kwaliteit dan de kwantiteit (hoeveelheid) van de artikelen. Liever een dag geen blog dan een ‘slechte’ blog. In 2019 ga ik jou en mezelf inspireren om meer uit het leven te halen waarin jij de baas bent. In totaal zullen er 12 hoofdthema’s aan bod komen waar maandelijks ook 1 of 2 video’s over komen op YouTube. Heb jij behoefte aan een bepaald onderwerp die ik een maand lang uit kan lichten? Laat het dan zeker weten bij de comments!

Life hack: you don’t need to do things you don’t like.

Volgende week maandag wordt het eerste onderwerp geïntroduceerd en ga ik met het nieuwe schema aan de slag. Lees en kijk vanaf volgende week mee, tips en ideetjes zijn altijd welkom!