De decembermaand staat voor de meeste van ons in het teken van cadeaus. Zeker voor mij als eigenaresse van een sieraden webshop staat de feestmaand in het teken van cadeautjes. Ik pak deze maand dagelijks bestellingen in en verstuur ze met de post zodat er met kerst mooie cadeautjes onder de boom liggen. Regelmatig krijg ik de vraag of klanten ook een cadeaukaart kunnen bestellen in mijn webshop. Mijn antwoord hierop was tot nu toe altijd nee omdat ik deze niet heb. Super zonde want daardoor heb ik al veel klanten misgelopen. In dit artikel deel ik een handige tip met jullie en bespreek ik de voordelen van een klantenkaart en een cadeaukaart voor de klant en voor de ondernemers tussen ons.

De cadeaukaart: een mooi geschenk om te krijgen

Tijdens de feestdagen is een cadeaukaart een mooi kerstgeschenk maar ook buiten de decemberperiode is een cadeaukaart een ideaal cadeau om te geven. De persoon die het krijgt, kan zelf iets naar wens uitzoeken en weet dus zeker dat hij of zij het zal gebruiken. Er zijn veel mensen die niet weten welk cadeau ze willen en er zijn veel mensen die niet goed weten wat ze aan iemand kunnen geven. Een cadeaukaart is dan een ideale oplossing waarvan je geen keuzestress zult krijgen. Dit maakt een cadeaukaart geschikt voor kerst, een verjaardag, als bedankje of als blijk van waardering.

De cadeau- en klantenkaart voor de ondernemer

Als je een winkel of webshop hebt, versterkt een klantenkaart de klantrelatie én het zorgt voor meer traffic en omzet. Een cadeaukaart zorgt er vaak voor dat een klant meerdere bezoekjes brengt aan jouw shop. De cadeaukaarten en klantkaarten hebben een handig formaat die in elke portemonnee past. De kaarten worden gezien als een zeer goed reclame middel voor jouw winkel of webshop omdat het als een mini billboard fungeert. Bij de cadeaukaart bereik je er zelfs direct twee mensen mee: de gever van de kaart én de ontvanger van de kaart. De meeste uitgaven die met een cadeaukaart worden gemaakt, vallen uiteindelijk nog hoger uit dan de waarde van de kaart. Dat is dus mooi meegenomen voor jou als ondernemer.

Meisje op de dijk blog Cadeaukaart

De klantenkaart laten maken: handige TIP!

Een klantenkaart maken voor jouw winkel biedt dus veel interessante mogelijkheden.  Het maken van een cadeau- of klantenkaart kan veel tijd kosten. Daarom heb ik een handige tip voor jullie want die tijd kun jij wel beter besteden, niet waar? 🙂 Je kunt door Cards Unlimited jouw ideale cadeau- en klantenkaarten geheel op maat laten maken en drukken. Je bent dan verzekerd van hoge kwaliteit klantkaarten en er zijn veel mogelijkheden op het gebied van vormgeving en mooie verpakkingen. Zelf ben ik van plan om cadeaukaarten te laten maken om in mijn webshop te verkopen. Daarom vind ik het belangrijk dat de cadeaukaarten passen bij de stijl van Meisje op de dijk en dat ze er als een cadeautje uitzien. Ik ben erg enthousiast geworden en ik ben benieuwd of er andere ondernemers zijn die al een klanten- of cadeaukaart aanbieden?

#Moddad