Business talk: đź’¸ Mijn webshop verkoop statistieken van maartđź‘€

De nieuwe maand april met het lekkere zonnetje is alweer begonnen en daarom is het tijd om terug te blikken op de vorige maand. De statistieken van februari waren wat teleurstellend dus vandaag kom je erachter of het deze maand beter of slechter is gegaan. Ik ga vandaag met je kijken naar de webshop statistieken van februari met de aantal bestellingen, de verdeling van de soorten (kettinkjes/oorbellen etc.) en de verdeling van goud en zilver. Ook deel ik of mijn doelen behaald zijn en deel ik mijn doelen voor april met jullie.

Om een overzicht te maken ga ik de bestellingen langs die in maart geplaatst zijn en ga ik turven welke productcategorieën zijn besteld. Ik maak onderscheid tussen deze categorieën: kettinkjes, oorbellen, ringen, armbandjes, scrunchies en haarbandjes. Van deze categorieën samen noteer ik ook het gouden of zilveren items waren.

Het aantal bestellingen

In maart heb ik 42 bestellingen ontvangen. Gelukkig weer een stijging ten opzichte van de 27 bestellingen in februari. Ik heb 15 bestellingen meer ontvangen in vergelijking met de vorige maand. Super fijn dat ik weer zoveel leuke bestellingen heb binnen gekregen, dat geeft een fijne boost om zo door te gaan. Mijn doel voor maart was dat ik meer items wilde promoten door foto’s te maken voor social media. Zeker de kettinkjes wilde ik een boost geven. Lees verder om te zien of dit gelukt is.

De verdeling goud en zilver

De verdeling goud/zilver was in maart: 53 gouden sieraden en 38 zilveren sieraden verkocht. In deze verdeling worden de gouden sieraden vaker verkocht dan de zilveren sieraden. Dit was in januari en februari ook zo. Wat mij opvalt is dat er minder bestellingen zijn verkocht dan in januari maar in totaal werden er wel meer sieraden verkocht.

De verdeling per categorie

Hieronder de aantallen per categorie van meest verkocht naar minst verkocht:

  • Oorbellen: 40 verkocht. Een verdubbeling ten opzichte van de vorige maand, zo leuk! De oorbellen waren net als in januari en februari het meest populair deze maand. Er staan ook super veel leuke oorbellen online dus ik snap het wel ;-).
  • Armbandjes: 21 verkocht. Super leuk om te zien dat de armbandjes weer vaker verkocht worden. Een armbandje is het ideale cadeautje om aan iemand te geven omdat je dan altijd goed zit hihi.
  • Ringen: 15 verkocht. Ringen maken je zomer outfit helemaal af en ik zie dat jullie er nog steeds helemaal fan van zijn! Ze worden vaak in combinatie gekocht met andere ringetjes. De stainless steel ringen verkleuren niet in contact met water, zo fijn!
  • Kettinkjes: 13 verkocht. Zo leuk dat de kettinkjes weer beter lopen! Ik heb deze ook meer gepromoot op social media. Het kettinkje Little star is deze maand het meest verkocht, grappig want deze draag ik tegenwoordig zelf ook elke dag!
  • Scrunchies: 9 verkocht. Er zijn iets minder scrunchies verkocht in maart. Zelf denk ik dat dit komt doordat ik een actie heb gedaan waarbij de klant een gratis scrunchie ontving. Dan hoef je hem zelf niet meer te bestellen en dat zie ik nu terug in de cijfers. Inmiddels staan er nog meer leuke scrunchies online, zo leuk!
  • Haarbandjes: 3 verkocht. De zomerse haarbandjes mogen nog wel wat beter verkocht worden. Ik heb nog geen foto’s gemaakt van de haarbandjes op een model dus dat ga ik zeker doen om de verkoop te stimuleren in april.
  • Enkelbandjes: 2 verkocht. Zooo leuk! De eerste twee enkelbandjes zijn in maart verkocht. Op 2 april heb ik de nieuwe collectie met tientallen enkelbandjes online gezet. Ik ben er echt dol op! Ik ben benieuwd welke jouw favoriet is, let me know bij de comments.

Doelen voor de volgende maand:

In april wil ik me meer gaan richten op de verkoop van de zomerse items. De scrunchies, haarbandjes en enkelbandjes hoop ik meer te gaan verkopen. Ik heb zin om hier foto’s van te gaan maken! Ook ga ik met mijn zusje weer een nieuwe look book video maken en daar kan ik stiekem niet op wachten! In die video kun je alle items van de nieuwe collectie zien, neem hier een kijkje naar de lookbook video van de herfst-winter collectie. Verder hoop ik dat ik in april ook weer super mooie bestelling mag gaan inpakken want dat vind ik echt het leukste aan mijn werk voor Meisje op de dijk. Ik heb deze week nieuwe inpak materialen ingekocht dus als je vanaf nu iets besteld in de webshop ontvang je het in de nieuwe verpakking & I love it!

Terugkijkend op de maand maart ben ik erg tevreden. Deze maand staat bekend als een mindere maand voor webshops en winkels. Ik vind dat ik zeker niet mag klagen met deze aantallen. Ik heb zin in de nieuwe maand waarin ik ook weer op de markt ga staan op Koningsdag met mijn leuke kraampje! Je kunt hier meer overlezen op deze pagina.

Heb jij deze maand ergens sieraden geshopt? Misschien wel bij Meisje op de dijk? Laat het me weten bij de comments :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.