De nieuwe maand maart is alweer een week begonnen en daarom is het tijd om terug te blikken op de vorige maand. Privé was februari een hele drukke maand waardoor ik zakelijk minder tijd had om mijn verkopen te stimuleren. Dit zie ik ook terug in de bestellingen van februari. Ik ga vandaag met je kijken naar de webshop statistieken van februari met de aantal bestellingen, de verdeling van de soorten (kettinkjes/oorbellen etc.) en de verdeling van goud en zilver. Ook deel ik mijn doelen voor maart met jullie.

Om een overzicht te maken ga ik de bestellingen langs die in februari geplaatst zijn en ga ik turven welke productcategorieën zijn besteld. Ik maak onderscheid tussen deze categorieën: kettinkjes, oorbellen, ringen, armbandjes, scrunchies en haarbandjes. Van deze categorieën samen noteer ik ook het gouden of zilveren items waren.

Het aantal bestellingen

In februari heb ik 27 bestellingen ontvangen. Een flinke daling ten opzichte van de 45 bestellingen in januari. Ik heb 18 bestellingen minder ontvangen in vergelijking met de vorige maand. Dit is dus absoluut niet de stijging die ik graag had gewild.

De verdeling goud en zilver

De verdeling goud/zilver was in februari: 28 gouden sieraden en 17 zilveren sieraden verkocht. De verdeling ligt een stuk dichter bij elkaar dan de vorige maand. Leuk om te zien dat de zilveren sieraden ook nog steeds goed worden verkocht.

De verdeling per categorie

Hieronder de aantallen per categorie van meest verkocht naar minst verkocht:

  • Oorbellen20 verkocht. De oorbellen waren net als in januari het meest populair deze maand. Er staan ook super veel leuke oorbellen online dus ik snap het wel ;-).
  • Armbandjes: 10 verkocht. Het viel me op dat de meeste armbandjes in combinatie werden verkocht. Dus twee of meer armbandjes tegelijk in één bestelling. Gelijk een leuke armparty!
  • Scrunchies: 10 verkocht. Hoewel de bestellingen deze maand minder waren, is de verkoop van de scrunchies juist gestegen, super leuk! Inmiddels staan er naast de velvet scrunchies ook satijnen scrunchies, scrunchies met Italiaanse printjes en scrunchies met sjaaltjes online. Ik ben benieuwd hoe ze de komende maand gaan verkopen.
  • Kettinkjes: 8 verkocht. Mijn doel voor februari was om meer kettinkjes te gaan promoten. Om eerlijk te zijn heb ik hier ook niet veel aandacht aan besteed en dat is flink terug te zien. Hier zal ik me dus meer voor moeten inzetten op bijvoorbeeld social media.
  • Ringen: 7 verkocht. De populaire ringetjes zijn die in een setje van drie stuks worden verkocht. In de webshop staan weer een heleboel nieuwe stuks dus zeker de moeite waard om ze even te bekijken.
  • Haarbandjes: 1 verkocht. De zomerse haarbandjes staan inmiddels ook online en nu het zonnetje steeds vaker gaat schijnen, verwacht ik dat de aantallen van de verkochte haarbandjes ook zullen stijgen. Ik ben benieuwd!

Doelen voor de volgende maand:

In maart wil ik me meer gaan richten op de verkoop van kettinkjes. Deze aantallen mogen net als in januari wat meer omhoog. Er staan verder een heleboel zomerse items in de webshop met schelpjes, vrolijke scrunchies en ook de haarbandjes komen langzaamaan weer terug in de collectie. Ik verwacht dat deze aantallen zullen toenemen. Verder wil ik de ringetjes wat meer gaan promoten omdat ik ze zelf enorm leuk vind en het zonde is als de rest van Nederland dat nog niet heeft gezien ;-).

Terugkijkend op de maand februari vind ik het niet enorm erg dat de bestellingen minder waren. Dit heb ik namelijk vooral aan mezelf te danken omdat ik de sieraden ook minder heb gepromoot op Instagram. In maart wil ik wat meer nieuwe foto’s gaan maken en plaatsen zodat de bestellingen weer gaan toenemen.

Heb jij deze maand ergens sieraden geshopt? Misschien wel bij Meisje op de dijk? Laat het me weten bij de comments :-).

Hier kun je de statistieken van januari nog eens teruglezen.