Het is alweer tijd voor de vierde keer dit jaar dat ik mijn webshop verkoop statistieken met jullie deel. Dit keer is het de beurt aan april om een kritische blik op te werpen. Mijn doel was om meer zomerse items te gaan verkopen dan in maart zoals de enkelbandjes en kleurrijke scrunchies. Of dit gelukt is en welke doelen ik heb voor de maand mei lees je vandaag!

Om een overzicht te maken ga ik de bestellingen langs die in april geplaatst zijn en ga ik turven welke productcategorieën zijn besteld. Ik maak onderscheid tussen deze categorieën: kettinkjes, oorbellen, ringen, armbandjes, scrunchies en haarbandjes. Van deze categorieën samen noteer ik ook het gouden of zilveren items waren. Ik heb in april een markt gehad op Koningsdag (klik hier voor de Koningsdag 2019 vlog) en ik neem deze statistieken ook vandaag mee.

Het aantal bestellingen

In april heb ik 18 bestellingen ontvangen in mijn webshop. Weer een flinke daling in vergelijking met de maand hiervoor: 24 bestellingen minder om precies te zijn. Jammer dat de groei niet is voort gezet maar gelukkig had ik nog een markt om dit lagere aantal mee te compenseren. Tijdens Koningsdag hebben namelijk 48 klanten is gekocht bij mijn kraam. Echt super bijzonder vind ik dit! Als ik dit aantal optel bij de webshop bestellingen kom ik uit op 66 klanten in april. Op Koningsdag heb ik de app van mijn mobiele pin apparaatje gebruikt om alles in bij te houden. Zo kan ik jullie ook vertellen welke producten en welke kleur (zilver/goud) er is verkocht tijdens de markt.

De verdeling goud en zilver

De verdeling goud/zilver was in april:  57 gouden sieraden en 38 zilveren sieraden verkocht. Waarvan ik op de markt 41 gouden en 27 zilveren sieraden heb verkocht. En in de webshop heb ik 16 gouden en 11 zilveren sieraden verkocht. Accessoires zoals de haarclips en scrunchies worden hier niet in meegerekend. Ook op de markt waren de gouden sieraden weer net wat populairder dan de zilveren sieraden.

De verdeling per categorie

Hieronder de aantallen per categorie van meest verkocht naar minst verkocht:

Scrunchies: 26 verkocht. Wauw, het enthousiasme van de scrunchies was echt enorm leuk! Ik heb 20 scrunchies verkocht tijdens de markt en in de webshop 6. Van jonge meiden tot aan volwassenen, ze hebben fans van alle leeftijden!

Oorbellen24 verkocht. Tijdens de markt heb ik 18 oorbellen verkocht. Samen met de armbandjes was dit het populairste item om te kopen. Het aanbod oorbellen is ook het grootste van de categorieën die ik verkoop dus daardoor is er ook voor verschillende smaken iets leuks bij te vinden.

Armbandjes: 20 verkocht. Op de markt heb ik er 18 verkocht en in de webshop 2. Grappig dat hier zo’n enorm verschil tussen zit. Zo leuk om te zien dat de armbandjes vaak als een setje worden gekocht #armcandy!

Ringen: 18 verkocht. Op de markt waren de ringetjes heel populair, de meeste meiden konden zelfs niet kiezen welke ze het leukste vonden, haha! Jammer genoeg verkoop ik de ringen maar in twee maten waardoor ze soms te groot of te klein zijn voor klanten. Op de markt heb ik er 10 verkocht en in de webshop 6.

Kettinkjes: 13 verkocht. De kettinkjes zijn wat minder populair. Maar ondanks dat heb ik er tijdens de markt nog 7 mogen verkopen en in de webshop 6. Ik kijk er naar uit om de nieuwe collectie kettinkjes in te gaan kopen!

Enkelbandjes: 12 verkocht. Mijn doel ging deze maand uit naar het meer verkopen van de enkelbandjes. En dat is gelukt! Vooral de zilveren enkelbandjes waren populair en ik heb tijdens de markt 7 enkelbandjes verkocht en in de webshop nog eens 5. Super leuk om te zien dat hierin een groei was t.o.v. de maand maart.

Haarbandjes: 3 verkocht. De zomerse haarbandjes waren meer in trek tijdens de markt dan online. Waarschijnlijk komt dit omdat klanten ze dan ook kunnen passen en dit online vaak een gokje is om te weten of het leuk staat. Ik heb de 3 haarbanden verkocht tijdens de markt.

Haarclips: 3 verkocht. De meeste van jullie kennen deze nieuwe trend waarschijnlijk wel. De haarclips zijn helemaal in en ik merkte dat nog niet veel mensen zich aan deze trend wilden wagen. Tijdens de markt kochten 3 klanten een clip met parels, roze of beige print. Als dit iets voor jouw is kun je de leuke clips in de webshop shoppen vanaf €2,95.

Doelen voor de volgende maand:

Terugkijkend op de maand april ben ik redelijk tevreden. Het aantal webshop bestellingen viel natuurlijk tegen als je het vergelijkt met de maand er voor maar ik ben enorm dankbaar dat er zo veel meiden zijn komen shoppen tijdens de markt op Koningsdag. Ook waardeer ik echt iedere aankoop in mijn webshop en laat ik mijn mood niet afhangen van het aantal dat wordt besteld. Het geeft me juist motivatie om in mei weer te knallen. Ik ga een nieuwe collectie inkopen en ik start met de sale van mijn huidige aanbod. Als je nog op zoek bent naar mooie en betaalbare sieraden neem dan zeker een kijkje in de voorjaarssale om jouw favoriete items met korting te bestellen. Ik kijk ernaar uit om in mei weer alle leuke bestellingen in te pakken en op te sturen!

Heb jij deze maand ergens sieraden geshopt? Misschien wel bij Meisje op de dijk? Laat het me weten bij de comments :-).