Het is alweer tijd voor de vijfde keer dit jaar dat ik mijn webshop verkoop statistieken met jullie deel. Dit keer is iets later dan normaal omdat de afgelopen tijd enorm druk was op studie gebied. Desalniettemin wilde ik toch de tijd nemen om een kritische blik te werpen op de maand mei. Zeker omdat het in april niet heel goed ging met het aantal bestellingen leek het mij interessant om aan jullie te laten zien hoe dat de andere maand weer helemaal anders kan zijn.

Ik nam mij voor om nieuwe items in te gaan kopen en om een groot deel van de huidige collectie in de sale te zetten. Vandaag lees je hoe dit heeft uitgepakt!

Om een overzicht te maken ga ik de bestellingen langs die in mei geplaatst zijn en ga ik turven welke productcategorieën zijn besteld. Ik maak onderscheid tussen deze categorieën: kettinkjes, oorbellen, ringen, armbandjes, scrunchies en zonnebril koordjes. Van deze categorieën samen noteer ik ook het gouden of zilveren items waren. Ik heb in mei een markt gehad in Ulvenhout waarvan ik de statistieken dit keer niet heb meegenomen. De vlog van een dagje op de markt kun je hier bekijken als je die nog niet hebt gezien:

Het aantal bestellingen

In mei heb ik 43 bestellingen ontvangen in mijn webshop. Gelukkig weer een mooi aantal vergelijking met de maand hiervoor: 25 bestellingen meer dan in april. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij en dankbaar voor! Zo’n stijging kan met veel factoren te maken hebben zoals bijvoorbeeld:

  • De zomer die in aantocht is, dan staan sieraden en accessoires extra leuk.
  • De sale die ik gestart ben in mei waar ook heel populaire sieraden in staan/stonden. Neem hier een kijkje in de sale.
  • Mensen hebben vakantiegeld gekregen en hebben meer te besteden aan extraatjes.
  • Er zijn meer mensen jarig in mei die een leuk cadeautje moeten krijgen 😉

De verdeling goud en zilver

De verdeling goud/zilver was in april in de webshop:  16 gouden sieraden en 11 zilveren sieraden verkocht. In mei lagen deze aantallen natuurlijk een stuk hoger en werden de gouden items (net als elke maand) vaker verkocht dan zilveren items. Deze maand lagen de aantal flink bij elkaar in de buurt namelijk: 50 gouden en 44 zilveren sieraden. Accessoires zoals scrunchies worden hier niet in meegerekend.

De verdeling per categorie

Hieronder de aantallen per categorie van meest verkocht naar minst verkocht:

Oorbellen: 40 paar verkocht. Echt zo gaaf dat zoveel van jullie mixen en matchen met de oorbellen uit de webshop! Bijna elke maand staan de oorbellen op nummer 1 van best verkochte categorie. Deze maand stonden er mega veel leuke oorbellen in de sale dus een extra reden om ze goed in te slaan haha.

Kettinkjes: 20 verkocht. Ook de kettinkjes werden deze maand vaker besteld dan andere maanden. Veel mooie kettinkjes stonden/staan in de sale waardoor je ze voor lage prijsjes kon shoppen. Het kettinkje moonlight en little star werden deze maand het meest verkocht.

Armbandjes: 13 verkocht. De armbandjes van het leuke merkje Bazou zijn deze maand beter verkocht dan voorheen. Ze hebben een zomerse look en je kunt ze goed combineren met de andere armbandjes uit de webshop. Ik zie ook vaak dat ze samen worden besteld.

Ringen: 13 verkocht. De ringetjes worden ook vaak samen gekocht zodat je ze met elkaar kunt combineren, echt super leuk! Het regenboog ringetjes was de favoriet in mei!

Scrunchies: 12 verkocht. De scrunchies blijven gewoon ontzettend leuk, vooral de zachte pastel kleurtjes werden veel verkocht.

Enkelbandjes: 6 verkocht. Aan het begin van de maand was het aanbod enkelbandjes nog niet zo groot omdat er veel waren uitverkocht. Ik denk dat dit te maken heeft met het lage aantal bestelde enkelbandjes. Inmiddels staan er tientallen enkelbandjes online dus is de keuze ook ruimer.

Zonnebril koordjes: 2 verkocht. Eind mei kwamen de eerste zonnebril koordjes online bij Meisje op de dijk, echt te leuk & super handig accessoire voor deze zomer. Inmiddels staan er 7 verschillende online dus als je ze nog niet gezien hebt, zou ik zeker eens een kijkje nemen, we love it!

Doelen voor de volgende maand:

Terugkijkend op de maand mei ben ik erg tevreden. Het aantal webshop bestellingen was weer heel mooi en ook heb ik weer wat naamsbekendheid gekregen dankzij de leuke meiden die tijdens de markt in Ulvenhout kwamen shoppen. Ik merk dat ik daar echt veel energie van krijg ook al is zo’n dag op de markt niet altijd ideaal, haha. Ik hoop dat het in juni zo door mag gaan en dat ik leuke bestellingen mag gaan inpakken. Ik verwacht dat er nog flink wat sale items besteld zullen worden en ook sta ik weer op leuke markten. Mijn doel voor juni is om meer foto’s te gaan maken en ook zal er weer eens een leuke unboxing video van de inkopen online komen op mijn YouTube kanaal. Als je nog op zoek bent naar mooie en betaalbare sieraden neem dan zeker een kijkje in de sale om jouw favoriete items met korting te bestellen. Ik kijk ernaar uit om in juni weer alle leuke bestellingen in te pakken en op te sturen!

Heb jij deze maand ergens sieraden geshopt? Misschien wel bij Meisje op de dijk? Plaats jouw foto dan op Instagram & tag @meisjeopdedijk of @shopbijmeisjeopdedijk dan maak je iedere maand kans op een giftcard t.w.v. 15 euro!