Nu ik met Timothy ben gaan samenwonen ben ik veel meer mijn best aan het doen om geld te besparen. Timothy en ik hebben beide net als anderen maandelijkse kosten en door het samenwonen komen er nog extra kosten voor ons bij. We moeten meer boodschappen doen omdat we niet allebei dezelfde dingen lusten en ook de verzorgingsproducten zoals shampoo gaan sneller op met z’n tweeën. Timothy werkt fulltime dus hij is de enige verdiener van ons twee omdat ik nog studeer. Het geld wat ik met Meisje op de dijk verdien blijft namelijk voor het grootste deel in mijn bedrijfje zelf om mee te investeren en te kunnen groeien. Om mijn studie te kunnen betalen heb ik een lening bij Duo en dat maakt me soms onzeker. Want dit kan gevolgen hebben voor onze toekomt met bijvoorbeeld de hypotheek van een koophuis. Om deze lening/schuld zo laag mogelijk te houden, probeer ik zoveel mogelijk geld te besparen. Dit lukt steeds beter en ik wil graag mijn tips met jullie delen. Misschien ben jij ook student op kamers of woon je net samen met je vriend dan kun je deze tips vast ook goed gebruiken.

  1. Stop met je dure gewoontes

Dit klinkt hard en dat is het ook. Het is goed om te kijken naar wat jij voor dure gewoontes hebt zodat je hiermee kunt stoppen. Mijn verslaving waarmee ik ben gestopt is het kopen van mijn lunch op school. Voorheen kocht ik bijna elke dag als ik op de pabo was mijn lunch in de kantine. Een broodje kost daar zo’n €3,50 en flesje drinken €1,50. Ik heb gemiddeld zo’n drie tot vier schooldagen per week dus als ik de broodjes en de flesje niet meer koop, bespaar ik al €15,- per week! In een maand kan mij dit al €60,- schelen. Natuurlijk kost zelf brood meenemen meer tijd en ook geld maar wel veel minder dan de lunch uit de kantine.

2. Tweedehands shoppen

Dit is een tip voor de studenten: shop je schoolboeken tweedehands. Dit kost meer werk dan alles voor de volle mep betalen op bol.com of studystore maar dit scheelt je veel geld. Via bol.com en marktplaats kun je veel boeken tweedehands bestellen of ophalen. Een handige tip hiervoor is om op Facebook een oproepje te doen op een pagina of in een groep die bij jouw studie hoort. Waarschijnlijk zijn er veel studenten die van hun oude boeken af willen voor een laag prijsje. Je kunt ook afwachten tot het studiejaar begint en dan eerst aan docenten vragen welke boeken je nu écht nodig hebt. Want voor het leren van twee bladzijden uit een boek hoef je hem niet direct zelf aan te schaffen.

3. Drink water!

Een gratis optie en een echte dorstlesser is het drinken van water. Koop bij de Action een herbruikbare waterfles en vul je flesje gedurende dag gratis bij onder de kraan.

4. Boodschappenlijstje

Voordat je boodschappen gaat doen, is het maken van een lijstje een echte aanrader. Ik ben iemand die snel verleid wordt door al het lekkers in een supermarkt. Tegenwoordig maak ik altijd een lijstje met de dingen die ik echt nodig heb en daardoor neem ik geen overbodige producten meer mee naar huis. Zorg er ook voor dat je iets hebt gegeten voordat je naar de supermarkt gaat want anders liggen er waarschijnlijk veel ongezonde dingen in je mandje bij het afrekenen 😉

Meisje op de dijk blog budget tip boodschappenlijstje

Dit waren de tips die ik op dit moment zelf aan het toepassen ben. Vooral het smeren van mijn brood voordat ik naar school ga, was even wennen maar nu ben ik daar al aan gewend. Zeker nu ik door heb dat ik meer geld overhoud, wil ik hier mee door blijven gaan. Welke tip vind jij het handigst? Heb je nog een andere tip dan lees ik hem graag bij de reacties. Succes met besparen meiden!