Degene die mij al langer volgen weten dat ik twee zussen heb. We zijn thuis dus opgegroeid met drie meiden waarvan ik de middelste ben. Mijn oudere zus Anouk is drie jaar en een paar maanden ouder dan ik en ik ben iets minder dan vier jaar ouder dan mijn jongere zus Eva. Zelf vind ik het super leuk dat ik twee zussen heb en zeker nu we alle drie (een soort van) volwassen zijn, hebben we steeds meer raakvlakken vergeleken met vroeger. De onderlinge ruzies die je als zussen hebt zijn helaas nooit weggegaan maar er zitten ook leuke voordelen aan als je zussen hebt/bent. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt en ik ben benieuwd of jij en je zus(sen) zich hierin herkent/herkennen.

1. Je hebt voor je zus een bijnaam die je ALTIJD gebruikt

Je hebt al vanaf jongs af aan een bijnaam voor elkaar waardoor je je zus niet meer bij haar voornaam noemt. Eva noem ik namelijk altijd Ebby.. Ik vind het zelfs raar om haar Eva te noemen omdat ik dat nooit meer doe haha!

2. Je zus zal je verdedigen bij je ouders (fijn!) maar ze kan ook voor hun kant kiezen…(verraad!)

Hoe fijn is het als je zus bijspringt als je je ouders iets wilt duidelijk maken. Je zus kan dan opeens de redder zijn die met een klein argument je ouders overhaalt zodat jij gewoon naar dat feest mag. Als je zus opeens de kant van je ouders kiest, voelt dat dan ook als hoog verraad!

3. De kleren van je zus zijn altijd leuker als je een outfit voor iets nodig hebt

Zo fijn als je nog bij elkaar in huis woont en je (stiekem) iets uit de kledingkast van je zus kunt pakken om aan te doen. Gratis shoppen, oh yeah..! Pas op voor een flinke ruzie, je bent gewaarschuwd ;).

4. Je zus staat altijd voor je klaar als je haar nodig hebt

Alle ruzies vallen in het niet als je elkaar nodig hebt. Je zus zal er altijd voor je zijn.

IMG_9266

5. Je hebt genoeg throwbacks om stuk om te gaan samen

Je kent elkaar al zoooo lang dat je genoeg hebt om met elkaar om te lachen. Deze humor kennen alleen jij en je zus(sen) omdat jullie al zoveel samen hebben meegemaakt.

6. Kritiek van je zus neem je meteen aan

Je zus is vaak de enige die kritisch op je mag zijn zonder dat je daar direct boos om zal worden. Kritiek is makkelijker aan te nemen van je zus dan van iemand anders omdat je haar serieus neemt.

Dit waren zes dingen die ik zeker herken in de relatie die ik met mijn eigen zussen heb. Vooral het uitlenen van kleding zorgde een paar jaar geleden vaak voor de nodige ruzies. Meestal was Anouk dan iets kwijt uit haar kast en waren mijn smoezen op waardoor het gelijk raak was. Nu we alle drie wat ouder zijn, merk ik echt hoeveel ik aan hen heb en staan we echt voor elkaar klaar. Bij leuke dingen maar ook als we steun nodig hebben. Super fijn vind ik dat! Herken jij iets uit het lijstje hierboven? Laat het hieronder bij de reacties even weten.