Een van de leukste dingen die ik tot nu toe met mijn bedrijfje Meisje op de dijk heb mogen doen, is op een markt staan. Met klanten kletsen, vragen beantwoorden, met trots vertellen over wat ik doe, dingen aanraden of afraden etc. Ik krijg er enorm veel energie van. De dingen die ik doe voor mijn webshop is vooral offline. Instagram, orders maken, mails beantwoorden.. Er zit geen persoonlijk contact bij en ik moet altijd afwachten of ik een berichtje krijg via Instagram of mijn klanten er blij mee zijn. De meeste klanten laten dit niet weten dus blijf je als ondernemer gewoon doorgaan met wat je doet.

Juist die momentjes waarop ik een berichtje, een foto of een recensie in het gastenboek op de website krijg, waardeer ik enorm. Ik heb dan even zo’n besef momentje en weet waar ik het voor doe: andere meiden happy maken met de sieraden die ik verkoop.

Tijdens een markt heb je veel meer van dit klantcontact. Je kunt letterlijk gezichtsuitdrukkingen aflezen wanneer iemand langs je kraam loopt of stopt om te kijken wat er op jouw kraam ligt. Je kunt vragen beantwoorden, adviseren, meer over jouw spullen vertellen en daardoor een beetje jouw verhaal overdragen aan je toekomstige klanten. Ik heb zelf twee keer mogen ervaren hoe leuk, leerzaam en waardevol zo’n dagje op een markt is en in de toekomst ben ik van plan dit nog vaker te gaan doen.

kraam

Omdat ik zelf weet dat je niet zomaar even naar een markt gaat met je te verkopen items, heb ik een video gemaakt met stappen. Dit zijn stappen die ik zet om een mooie en efficiënte kraam neer te kunnen zetten zodat je er op de dag zelf weinig omkijken meer naar hebt. Je kunt door het volgen van deze stappen meer genieten van zo’n dag en dat zullen eventuele klanten ook aan je zien waardoor je weer meer zult verkopen: win-win!

Bekijk hieronder de video met 5 stappen die je kunt zetten om een geslaagde dag op de markt te beleven. Heb je nog andere stappen of herken je dingen? Laat het dan zeker weten bij de comments op YouTube, social media of onder deze post.

Wat leuk dat je naar deze video hebt gekeken, dankjewel! Laat zeker je reactie achter over wat je ervan vond bij de comments hieronder of op YouTube, ik ben er erg benieuwd naar. Heb je een leuk idee of wil je iets weten voor in een volgende video? Let me know!

Abonneer knop

Je kunt je gratis abonneren op mijn YouTube kanaal. Je blijft dan op de hoogte van nieuwe video’s en je helpt mij daar ontzettend mee! Alvast bedankt. 

dana

Volg Meisje op de dijk via Bloglovin’, Instagram, FacebookYouTube en neem een kijkje in de webshop