Zelf heb ik inmiddels ruim anderhalf jaar een webshop. Ik heb veel online en offline cursussen/trainingen gevolgd om beter te worden in het runnen van een webshop. Mijn webshop is zeker geen hobby maar ik volg nog een voltijd hbo studie waardoor de uren die ik aan mijn webshop besteed in mijn vrije tijd zitten. Ondanks dat ik geen één vaste werkdag heb voor mijn webshop lukt het mij toch om maandelijks tientallen bestellingen te genereren. In dit artikel deel ik handige tips die ik tot nu toe heb ingezet om meer omzet te krijgen. Als je ook een webshop hebt, denk ik dat je zeker iets aan deze tips zult hebben.

Duidelijke afbeeldingen

Voor klanten is het super fijn als de producten duidelijke foto’s hebben. In bijna alle gevallen zijn dit productfoto’s met een witte achtergrond. Door het gebruik van deze foto’s komt het product dat je wilt verkopen het beste naar voren. Dit kan de klant overtuigen om tot de aankoop over te gaan. Ik zie nog steeds veel webshops die foto’s van producten plaatsen met een drukke achtergrond of met gekreukte kleding. Door zoveel mogelijk dezelfde soort productfoto’s te plaatsen, straalt je webshop rust uit en dat shopt heel prettig voor de klant.

Duidelijke product omschrijvingen

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend en dat moet het ook zeker zijn. In de omschrijving kun je vertellen waarom de klant dit specifieke product moet bestellen. Ook geef je duidelijk de maten, materialen etc. zodat de klant niet voor verrassingen komt te staan. Op de foto hieronder kun je zien hoe ik dit toepas in mijn sieraden webshop.

Meisje op de dijk blog tips voor meer omzet in je webshop

 

Duidelijke informatie over je service

Iedereen die je webshop bezoekt moet in een paar seconden direct weten hoeveel je verzendkosten zijn, hoe snel je levert en hoe je kunt retourneren. Dit zijn basis gegevens die je klant direct moet kunnen vinden als ze in je webshop terecht komen. Als een klant dit niet snel genoeg kan zien, is de kans groot dat hij de webshop direct weer verlaat.

Een goede checkout is het halve werk

Dit is een heel belangrijk onderdeel voor het krijgen van meer omzet in je webshop. Je checkout pagina moet zonder belemmeringen zijn. Je klant moet zo snel en soepel mogelijk de stappen zetten om tot de aankoop over te gaan. Plaats geen artikelen meer die de klant mogelijk ook leuk zou vinden. Dit zorgt er alleen maar voor dat de klant gaat twijfelen en dat hij het winkelmandje weer verlaat. Zorg ervoor dat de klantgegevens zo snel mogelijk ingevuld kunnen worden. Geef je klant de optie om met of zonder account een bestelling te plaatsen.

Je webshop responsive maken

Een veel gemaakte fout bij webshop eigenaren is het niet controleren van de responsiviteit van hun webshop. Een webshop moet op alle digitale middelen goed te bezoeken zijn. Een klant moet op een mobiel, computer, tablet etc. een bestelling kunnen plaatsen zonder moeite. Het is heel belangrijk dat je dit zelf regelmatig controleert. Check of alles nog werkt: je navigatie menu, je checkout pagina, hoe snel is je webshop geladen etc. Als dit goed zit, zul je meer bestellingen ontvangen!

Aan deze tips heb ik zelf veel gehad en ik hoop dat jij er ook mee aan de slag kunt! Heb je nog een vraag of een andere tip over dit onderwerp dan mag je deze altijd stellen bij de reacties.