Afgelopen zondag heb ik met de sieraden en accessoires van www.meisjeopdedijk.nl op de Zondag Zomer Boulevardmarkt in Vlissingen gestaan. Op een markt staan vind ik zelf echt super leuk en heel leerzaam om allerlei redenen. Ik kom er steeds meer achter dat het hebben van een eigen bedrijfje echt iets is wat helemaal bij mij past. De dag na de markt was ik lekker aan het nagenieten van de leuke dag en toen heb ik een lijstje gemaakt van de leukste momenten tijdens een marktdag. Volgens mij zijn dit herkenbare momentjes voor iedereen die dol is op zijn of haar baan 🙂

1) Een stapje dichter bij je doel komen. Door op de markt te staan, krijg ik een beter beeld van wat klanten vinden van de producten die ik verkoop. Ook bouw ik weer naamsbekendheid op wanneer iemand een visitekaartje pakt of iets bij de kraam koopt. Het kan best vermoeiend zijn om een dag van 10 uur achter een kraam te staan maar ik weet waar ik het voor doe en daarmee kom ik een stapje dichtbij mijn doel: groeien met Meisje op de dijk.

2) De eerste klant is een dansje waard. Tijdens de markt duurde het bijna 1,5 uur voordat de eerste klant iets kocht. Dit kwam waarschijnlijk door het slechte weer in de ochtend maar het demotiveerde ook een beetje. Toch bleven we vriendelijk tegen elke voorbijganger en toen er iemand het eerste item afrekende, gaf dat echt een héél leuk gevoel! Anouk en ik gaven elkaar ook een beetje te enthousiast een high-five alsof we iets verkocht hadden voor 800 euro in plaats van 8 euro, haha 😉

markt.png3) Doen waar je energie van krijgt. Klinkt heel makkelijk maar dat is het niet altijd. Ik vind het super leuk om op een markt te staan dus ik heb hier bewust voor gekozen omdat ik er veel energie van krijg. Na zo’n dag kan ik er weer lang tegenaan door alle vrolijke gezichten de hele dag!

4) De kleine dingen. Een meisje die kwam shoppen zei tegen ons: ”Ah dit is echt de leukste kraam van heel de markt!” Dit zijn van die kleine momentjes die veel betekenen als je een beginnend ondernemer bent. Het geeft me het gevoel dat ik op een goede manier bezig ben en het maakt me ook trots op wat ik binnen een jaar heb neergezet.

5) Heel de dag lachen. Door ons enthousiasme de hele dag hadden we een soort stijve kaken gekregen, haha. Doordat je anderen vrolijk ziet worden van de kraam kregen we vanzelf ook een lach op ons gezicht. Het (glim)lachen tijdens deze markt heeft er letterlijk voor gezorgd dat we ons vrolijk voelden. Zelfs toen de spullen voor de tiende keer omwaaiden en alles op straat belandde of toen er na 1,5 pas een klant kwam. Lachen werkt dus écht om je goed te voelen 😀

Processed with VSCO with g1 preset

Zelf ben ik erg dankbaar dat ik kan doen wat ik nu doe. Een jaar geleden had ik niet eens gedacht aan op een markt staan en nu heb ik hier al zoveel leuke dingen door meegemaakt. Wat vind jij het allerleukste aan jouw werk? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten bij de comments.